O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Lakše do Prokopa: Niču 2 trake i most sa 5 raspona
Beograd -- Izgradnja prilaznih saobraćajnica do železničke stanice Beograd - Centar konačno bi trebalo da počne u septembru, a vrednost radova iznosi 380 miliona dinara. Ugovor za izgradnju saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup "Prokopu" potpisan je sa grupom izvođača koju predvodi "Štrabag", a radovi će početi u narednih mesec dana, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.
“Posle pribavljanja neophodnih bankarskih garancija i odgovarajućih polisa osiguranja, radovi mogu da počnu. Izgradnja pristupne saobraćajnice trajaće do maja 2017. godine, a vrednost ugovorenih radova je 380 miliona dinara”, rekao je Vesić. “Radovima će se povezati gornji trg stanice sa postojećom saobraćajnom mrežom i javnim gradskim prevozom. Tom saobraćajnicom predviđen je prolazak linija gradskog prevoza koje će omogućiti vezu javnog saobraćaja sa svim delovima grada. Ona će omogućiti i pristup novoj glavnoj železničkoj stanici u Beogradu i predstavljaće deo unapređenja funkcije prijema i otpreme putnika prema normama i standardima”, objašnjava on.
Prema njegovim rečima, projektom je predviđena saobraćajnica sa infrastrukturom sa po dve kolovozne trake, dužine oko 770 metara i razdelnim pojasom, sa obostranim pešačkim stazama, osim na delu uključenja u Bulevar kneza Aleksandra, gde su trotoari sa jedne strane.
Na saobraćajnici je predviđena i izgradnja mostovske konstrukcije dužine 145 metara, sa pet raspona, kao i potporni zidovi. Biće izgrađeno 1.500 metara kanalizacione mreže, oko 560 metara vodovoda, 26 parking-mesta i dva stajališta za javni prevoz
Ulica Dragana Mancea biće rekonstruisana u dužini od 160 metara. U smeru od Bulevara kneza Aleksandra ka železničkoj stanici "Prokop" biće izgrađena pešačko-biciklistička staza u dužini od 200 metara i širine tri metra.
Osim izrade potpornih zidova i mostovske konstrukcije, bitan segment predstavlja i uređenje saobraćajnog prolaza ispod Bulevara kneza Aleksandra, kojim će se prilaziti železničkoj stanici.
Datum: 15.08.2016        Izvor: B92