O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
"Dogodine auto-put do Čačka, Grdelica najteži deo"
Beograd -- Potpun završetak Koridora 10, ka jugu i ka istoku, očekuje se do kraja 2017. a građani će sledeće godine ići i autoputem do Čačka, najavila je Zorana Mihajlović. Ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture je u intervjuu agenciji Beta kazala da su na Koridoru 10 ostale teže stvari da se urade, kao što je Grdelička klisura gde će neki delovi biti mnogo ranije gotovi.
Međutim, središnji deo, koji je najteži i bez njega ne može da se poveže cela deonica, biće gotov do kraja naredne godine. "Kada je reč o Koridoru 11, uređena je deonica Ub-Lajkovac, sa kineskim partnerima Šang dongom se radi Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig”, kazala je Mihalovićeva. “Trenutno imamo dosta tehničkih problema na deonici Obrenovac-Ub zbog stalne vode koja se tamo nalazi, ali je plan da naredne godine to bude završeno kako bismo se povezali sa deoninicoom Ljig-Preljina, a koja će sigurno kasniti zbog nekih tehničkih problema i problema u izradi tunela", naglasila je Mihajlovićeva.
"Sve to kad govorimo o Koridoru 11 i povezivanju sa Čačkom upućuje na to da će građani Srbije sledeće godine ići autoputem do Čačka", kazala je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.
Mihajlovićeva, koja je i potpredsednica Vlade Srbije, kazala je odgovarajući na pitanje zašto se kasni sa pripajanjem Koridora Srbije preduzeću Putevi Srbije, da je nakon razgovora sa svim finansijskim institucijama zaključeno da je najbolje da se ta dva preduzeća spoje nakon završetka koridora.
"Odluku o tom spajanju je donela Vlada Srbije pre dve godine. Razgovarajući sa svim finansijerima i međunarodnim finansijskim institucijama došli smo do zaključka da imamo dve do tri godine do završetka koridora. Saćekamo završenje Koridora 11 i da nakon toga praktično imamo jedno preduzeće koje će se samo baviti izgradnjom novih deonica", kazala je ona.
Datum: 23.08.2016        Izvor: B92