O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Mihajlović: Ispitaću zašto je probijen rok za Koridor 11
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će formirati posebnu grupu koja će da ispita zašto je probijen rok za završetak radova na Koridoru 11, saopšteno je iz njenog kabineta. Mihajlović je navela da je prema ugovoru između investitora, Koridora Srbije i izvođača radova, rok za završetak autoputa od Ljiga do Preljine istekao juče. Ona je naglasila da nije problem ako na velikim projektima dođe do manjih kašnjenja od mesec, dva, ali da su u ovom slučaju problem bile informacije i izveštaji od investitora koji nisu bili tačni.
- Nije u redu da kao ministarka na terenu proveravam da li će radovi biti završeni u roku, da informacije o kašnjenju dobijam od radnika sa gradilišta, a ne od odgovornih. Zato sam formirala posebnu grupu u Ministarstvu koja će proveriti sve izveštaje o kvalitetu radova i rokovima - istakla je Mihajlović.
Prema njenim rečima, taj problem mora sistemski da se reši kako se ne bi ponavljao. Objasnila je da ta grupa treba da utvrdi odgovornost nadležnih u vezi kašnjenja, kao i reviziju odštetnih zahteva na ovoj deonici. - Do sada je država gotovo uvek plaćala penale za svoje greške, sada želim da to promenim - dodala je Mihajlović.
Ona se, takođe, zahvalila svim radnicima i kompanijama, kao i azerbejdžanskoj firmi "Azvirt" koji su uradili 97 odsto radova na tom autoputu. - Veliki posao je urađen, izgrađeno je 40 kilometra novog autoputa i ostali su završni radovi koji će biti završeni do kraja građevinske sezone. Ali, moramo da utvrdimo kako je došlo do kašnjenja - rekla je Mihajlović za RTS.
Mihajlović je navela i da će svi vozači moći mnogo brže i bezbednije da putuju do Čačka, a autoput Ljig-Preljina dodatno će rastereti i Ibarsku magistralu. Izgradnja autoputa od Ljiga do Preljine kao dela Koridora 11 košta 308 miliona evra.
Datum: 26.08.2016        Izvor: Blic