O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
U infrastrukturu Aerodroma Nikola Tesla uloženo 3,6 miliona
BEOGRAD - Na Aerodromu Nikola Tesla završen je prolećni investicioni ciklus tokom koga je u infrastrukturu uloženo oko 3,6 miliona evra iz sopstvenih prihoda, bez zaduživanja.
"Najobimniji radovi izvršeni su u okviru projekta proširenja i modernizacije pristanišne zgrade kojima je u ovoj fazi obuhvaćeno skoro 3.000 kvadratnih metara korisnog prostora. Radovima su obuhvaćene sve instalacije, enterijer i fasada, povećana je korisna površina terminalne zgrade, a značajno je poboljšana energetska efikasnost i efektivnost objekta", ističe se u saopštenju aerodroma.
Modernizovan je, dodaje se, deo transportnih sistema za preuzimanje prtljaga, što je unapredilo efikasnost opsluge putnika.
Završetkom rekonstrukcije najduže rulne staze obuhvaćeno je oko 2.5 kilometara kolovozne konstrukcije, a čime je kako se navodi, pojačana nosivost i vek trajanja manevarskih površina za najmanje pet godina. "Smanjeni su troškovi tekućeg održavanja i poboljšani uslovi odvijanja vazdušnog saobraćaja u aspektima bezbednosti i komfora", poručuju sa aerodroma Nikola Tesla.
Infrastrukturno opremanje Aerodroma Nikola Tesla nastavljeno je ugradnjom 11 najsavremenijih uređaja za vizuelno navođenje (takozvanog VDGS sistema), koji će omogućiti pilotima da avione parkiraju na najprecizniji i najbezbedniji način. "Dinamika izvođenja svih radova pažljivo je planirana tako da ne utiče na redovnost avio-saobraćaja i udobnost putnika", navodi se u saopštenju.
Dodaju i da će ovaj mesec biti rekordan u 52-godišnjoj istoriji beogradskog aerodroma i procenjuju da će biti opsluženo oko 455.000 putnika ili oko 30 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine. Time Aerodrom Nikola Tesla, ističu, nastavlja da beleži daleko najveći procentualni porast obima saobraćaja i broja putnika u odnosu na sve prestoničke aerodrome u Evropi. "Ovakav napredak ostvaren je velikim delom zahvaljujući obimu poslovanja i širenju operacija nove nacionalne kompanije Air Serbia", zaključuje se u saopštenju.
Datum: 27.06.2014        Izvor: Tanjug