O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Kamen temeljac za fabriku vode
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović postavila je danas kamen temeljac za rekonstrukciju i dogradnju Fabrike vode u Užicu. Na početak radova Užičani su čekali skoro tri godine od pojave algi u akumulaciji Vrutci,a na kvalitetniju vodu čekaće još godinu dana do završetka rekonstrukcije Fabrike vode.
"Posle više od 30 godina Užice će dobiti novu Fabriku vode,koju je trebalo da dobije mnogo ranije.Ova Vlada pokazala je u proteklih šest meseci da je moguće obezbediti novac,uraditi projekat,izabrati izvođače ,kao i projektantski nadzor.Tako da će Užičani za godinu dana piti kvalitetnu vodu,a Vlada će obezbediti sredstva za kompletnu rekonstrukciju Fabrike vode", rekla je Mihajlović.
Za kompletnu rekonstrukciju Fabrike vode potrebno je pet miliona evra. Za prvu fazu rekonstrukcije i dogradnje Vlada je izdvojila više od tri miliona evra,a Mihajlović je obećala novac i za drugu fazu.
Gradonačelnik Užica Tihomir Petković izjavio je da će Užičani već po završetku prve faze rekonstrukcije Fabrike vode najverovatnije moći da koriste vodu sa akumulacije Vrutci,koja zbog pojave algi nije u upotrebi od decembra 2013.godine.
"Vlada je u rešavanje problema vodosnabdevanja Užica pijaćom vodom uložila milion evra za izgradnju alternativnog vodovoda sa Sušičkih vrela početkom 2014. godine ,sa koga se Užičani još snabdevaju,dok je za izradu projekata rekonstrukcije Fabrike vode i sanacije akumulacije Vrutci uložila 300 hiljada evra,a za rekonstrukciju Fabrike vode više od tri miliona evra",rekao je Petković.
Po njegovim rečima, sanacija akumulacije Vrutci biće dugotrajniji i mnogo skuplji proces,kojim će se Užičani baviti po završetku Fabrike vode. Radove na rekonstrukciji Fabrike vode izvodćie užičko "Jedinstvo".
Datum: 12.10.2016        Izvor: Novosti