O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Uskoro rekonstrukcija Palilulske pijace
Od idejnog rešenja koje je predstavljeno prošle godine, pripreme za rekonstrukciju Palilulske pijace polako ulaze u završnu fazu. Projekat rekonstrukcije podrazumeva izgradnju zatvorenog pijačnog kompleksa koji bi trebao da omogući najviše bezbednosne standarde u prometu hrane. Otvoreni prostor sa tezgama na uglu Garašaninove i Ulice majora Ilića biće tranformisan u višeetažni trgovinski objekat sa punom funkcionalnošću gradske pijace. Proces pribavljanja potrebne dokumentacije teče dobro, a uskoro će biti spreman i projekat za građevinsku dozvolu. Idejno rešenje podrazumeva izgradnju savremenog centra od 12580 m² (BGRP) na tri nivoa sa prostranim ulaznim platoom na prizemlju.
Autori idejnog rešenja nove Palilulske pijace su arhitekte Dunja Nedeljković, Danica Stojiljković i Marina Lazović. Objekat je istaknut iskošenom krovnom konstrukcijom, „drvenim" krovnim elementima i visokim ulaznim platoom, a novi kvadrati raspoređeni su na tri etaže omogućene prirodnim padom terena. Prizemlje će vršiti funkciju pijace sa modularnim odeljcima za prodaju, odakle će se blagom rampom pristupati galeriji sa prodavnicama suvenira i narodne radinosti, štandovima za degustaciju hrane i pića, kafe-restoranom i slično. Suterenski nivo sadržaće supermarket, magacinski prostor sa hladnjačama, prostor za pakovanje i pripremu robe, dok će se na podzemnoj etaži nalaziti garaža namenjena isključivo posetiocima pijace.
Posao na projektovanju i izvođenju dobio je kozorcijum domaćih firmi koji čine Koto, Mašinoprojekt Kopring, Еx Ing B&P i TVI. Izrada projekta nalazi se u završnoj fazi, pa se očekuje da uskoro usledi i prijava za građevinsku dozvolu. Vrednost rekonstrukcije Paliluske pijace ugovorena je na 1.350.000.000 dinara (bez PDV-a), a rok za izvođenje svih radova je 18 meseci od uvođenja izvođača u posao. Očekuje se da radovi počnu u aprilu ove godine.
Datum: 23.02.2017.        Izvor: Beobuild