O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Kompanija Mnogo mebeli potpisala ugovor o zakupu prostorija Yumca u Vranju - Krajem 2018. izgradnja novog pogona za proizvodnju nameštaja i još 1.000 zaposlenih
Predstavnici ruske kompanije za proizvodnju tapaciranog nameštaja Mnogo mebeli postigli su načelni sporazum sa lokalnim vlastima oko otvaranja fabrike u Vranju, uz punu podršku Vlade Srbije, a planirano je otvaranje njihovog pogona u iznajmljenim prostorijama Pamučnog kombinata Yumco, izjavio je u utorak (2. maja 2017. godine) član vranjskog veća za privredu Goran Kostić.
Kostić je agenciji Beta rekao da će prva faza dolaska investitora iz Rusije biti u vidu "grinfild investicije" - zakupa Yumcovih prostorija, u kojima je do skora radila italijanska kompanija za proizvodnju nameštaja Top sofa.
- Postoje preduslovi koje treba ispuniti, treba renovirati prostorije koje je držala Top sofa za šta je potrebno pre svega obezbediti potrebne papire i upotrebne dozvole. Investitori su ozbiljni a povodom otvaranja fabrike boravili su prošle nedelje u Vranju, kada su i razgovarali sa rukovodstvom grada i kada je postignut načelni sporazum - kazao je Kostić.
Suvlasnik ruske kompanije za proizvodnju nameštaja Mnogo mebeli Andrej Hodaševič i direktor novoosnovanog preduzeća Spilit d.o.o Vranje Aleksandar Komarov razgovarali su u petak (28. aprila 2017. godine) tokom njihovog boravka u Vranju i s gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem o planovima za otvaranje pogona te ruske fabrike u Vranju.
Investitori iz Rusije su tom prilikom u vranjskom Yumcu potpisali i ugovor o zakupu 8.000 kvadrata poslovnog prostora namenjenog za proizvodnju tapaciranog nameštaja.
Kako je najavljeno, Mnogo mebeli će u prvoj fazi za vreme rada u iznajmljenim prostorijama Yumca zaposliti 350 radnika, dok je za u drugoj fazi, krajem 2018. godine, najavljena izgradnja objekata te fabrike površine od 30.000 kvadrata u vranjskoj slobodnoj zoni, gde će posao dobiti 1.000 novih radnika.
Datum: 02.05.2017.        Izvor: Beta