O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Najzad most preko kanala Dunav-Tisa-Dunav
Za dve nedelje počinju radovi na izgradnji mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav, koji će povezati Bulevar Evrope sa autoputem E 75, najavljuje za „Politiku“ Goran Višnjić, direktor JP „Zavod za izgradnju grada“. Na početak tih radova čekalo se dve godine jer ih je zakočio problematičan ugovor koji je prethodno rukovodstvo ZIG-a potpisalo sa prvobitnim izvođačem „Borovica transportom“, čiji je vlasnik Dušan Borovica osumnjičen za nekoliko malverzacija. Novi direktor ZIG-a kaže da su uspeli da raskinu taj ugovor i pod istim uslovima ponovo raspišu tender za izbor najpovoljnijeg izvođača za izgradnju mosta preko kanala DTD.
- Koliko je taj naš potez bio dobar i odgovoran, najrečitije govori podatak da će dvoje novoizabranih izvođača radova koji su na tenderu ponudili najbolje uslove, preduzeća „Energoprojekt niskogradnja“ iz Beograda i „Vest gradnja“ iz Šapca, most izgraditi po ceni od oko 656 miliona dinara, što je za oko 350 miliona dinara jeftinije od ugovora koji je 2011. godine zaključen sa „Borovica transportom“. Naglašavam da je reč o mostu iste veličine, istih tehničkih performansi, koji će biti izgrađen na osnovu istog projekta.
Šta ćete uraditi sa tih 350 miliona dinara „viška“, to jest uštedom koju ćete ostvariti izgradnjom mosta?
- To je ogromna ušteda i taj novac će biti preusmeren na ostale važne projekte. To nisu „nerealizovana sredstva“ o kojima bi trebalo govoriti u negativnom tonu.
Opozicija vas optužuje za lošu realizaciju programa za prošlu godinu, kažu da niste „zaboli ašov“.
- Ne bih se bavio politikanstvom. Rezultati našeg rada su svim građanima pred očima. Nedavno smo izgradnjom kružne raskrsnice na Sentandrejskom putu rešili jedno od najproblematičnijih saobraćajnih čvorišta. Radimo na mnogo lokacija. Svi najznačajniji projekti u prvoj polovini godine, a čija realizacija je zavisila od ZIG-a, uspešno su realizovani. Radove na nekim kapitalnim projektima usporile su prepreke koje su nastale lošim potezima prethodnog rukovodstva i Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.
Na šta konkretno mislite?
- Konkretno, grad je morao da preuzme kompletno finansiranje izgradnje i opremanja prečistača otpadnih voda u Rumenki i početak izgradnje kanalizacione mreže u Kisaču. Iako postoji potpisan ugovor sa pokrajinskim Fondom za kapitalna ulaganja, oni su za to planirali svega 40 miliona dinara, što nije dovoljno za završetak radova. Zato je grad Novi Sad preuzeo obavezu da finansira te projekte. Do kraja godine napravićemo još jedan veliki korak ka kompletnom zaokruživanju kanalizacione mreže u svim prigradskim mestima. Pored Rumenke, završavamo prečistač otpadnih voda u Kovilju i Stepanovićevu, a počinjemo izgradnju druge faze kanalizacione mreže u Budisavi.
Koja gradilišta planirate da otvorite do kraja ove građevinske sezone?
- Za kapitalne investicije ove godine su opredeljene tri milijarde dinara. Najkasnije za mesec dana biće objavljen tender za izbor izvođača radova poslednjoj deonici Bulevara Evrope, od Primorske ulice do autoputa Subotica–Beograd. I taj veliki posao biće započet ove godine, a kompletan Bulevar Evrope završen do maja 2015. godine.
Investicije ZIG-a do kraja godine -izgradnja druge trake Temerinskog puta, od Savske ulice do nadvožnjaka -izgradnja saobraćajnica u ulicama: Milana Savića, Vardarskoj, Velebitskoj, Tihomira Ostojića... -kružni tok na spajanju ulica Kralja Petra i Partizanske u Begeču -komunalno opremanje Veletržnice -rekonstrukcija lanterne antrijuma Muzeja grada -izgradnja novog parkinga i javnog osvetljenja kod otvorenih bazena Spensa
Datum: 16.07.2014        Izvor: gradjevinarstvo.rs