O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Radovi na Koridoru 10 teku i u toku noći
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je sinoć (05.07.2017) radove na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, jedinom gradilištu gde se radi i noću.
- Večeras smo došli da pokažemo kako izgleda najteže gradilište u Evropi. Ovo je jedino gradilište na Koridoru 10 gde se radi noću, od 4.00 ujutru do 24 sata - rekla je Mihajlović, saopštilo je resorno ministarstvo.
Ona je obišla radove u pratnji v.d. direktora Koridora Srbije Zorana Babića i Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, navodi se u saopštenju.
- Idemo korak po korak, Grdelica je teška, i zato je važno da se radi koliko god je moguće i koliko vremenski uslovi dozvoljavaju - rekla je Mihajlović.
Vrednost investicije u Grdeličkoj klisuri je 280 miliona evra, podsetila je ona i ukazala da je to ne samo najteže gradilište u Srbiji, već je i najzanimljivije za inženjere koji to iz Srbije i iz Evrope gledaju.
Mihajlović je apelovala na sve druge izvođače i podizvođače radova da se, sledeći primer iz Grdelice organizuju i rade duže, jer će im dobre reference pomoći da dobijaju i druge velike poslove u Srbiji,
- Ovo je apel svim vlasnicima, direktorima kompanija, izvođačima, podizvođačima, ne samo na Koridoru 10 nego i na Koridoru 11, zatim onima koji rade na rehabilitaciji puteva građevinska je sezona, pokušajte da se organizujete da radite duže od 15.00 ili 16.00 časova - navela je ona.
Naglasila je da je država stvorila uslove da može da se radi, da novca ima dovoljno, a da su projekti završeni, dok se od izvođača očekuje završetak radova.
- Ukoliko to ne bude u roku, postoje negativne reference, dakle nećete moći da radite sve one velike druge poslove, koje će Srbija još dobijati - rekla je Mihajlović.
Babić je rekao da od kvaliteta na useku koji je večeras obišao zavise i radovi na celoj deonici dugoj 6,1 kilometar od Grdelice do tunela Predejane.
- Zato smo se sa Azvijem dogovorili da produže radno vreme, i to su i učinili pa sada rade od 04.00 do 24.00 časa. Zato sam sada mnogo veći optimista - rekao je Babić.
Datum: 05.07.2017.        Izvor: Beta