O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Vanredne kontrole urodile plodom, radovi na deonici Obrenovac - Ub odlično napreduju
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, bila je juče (29.09.2017) u još jednom vanrednom obilasku Koridora 11 na deonici od Obrenovca do Uba.
Razlog nenajavljene kontrole radova na ovoj deonici dugoj 26,2 kilometra, koju izvode kineska kompanija Šandong i domaće firme, bio je da se potpredsednica Vlade uveri u kojoj meri su radovi napredovali od poslednje posete u avgustu.
- Gradilište sada ne može da se prepozna u odnosu na pre 40 dana kada sam bila u obilasku. Tada ne samo da nije bilo ljudi ni mašina, nego su bila izgrađena samo četiri kilometra auto-puta. Danas, nakon 40 dana, imamo 22 asfaltirana kilometra - izjavila je Mihajlovićeva.
Potpredsednica Vlade zahvalila je ambasadoru NR Kine, koji takođe često obilazi gradilište, ali i izvođačima što su razumeli prioritete.
- Hvala izvođačima što su shvatili poruku da država Srbija potpisuje ugovore i traži njihovo ispunjenje, kako u pogledu rokova, tako i kvaliteta rada - rekla je Mihajlovićeva.
Ona je istakla da će, uprkos kritikama, nastaviti da obilazi gradilišta jer je to dalo pozitivne efekte.
- Mnogo se govorilo o kontrolama i mnogi kritikuju što ja dolazim na gradilišta, ali i ovo gradilište, kao i Srpska kuća–Levosoje na Koridoru 10, pokazuju da postoje efekti i to je moj posao. Nikada neću prestati da obilazim gradilišta i na taj način pritiskam izvođače da rade svoj posao, ali i da razgovaram sa radnicima, da proverim da li primaju plate i kakav odnos imaju sa kompanijama - istakla je Mihajlovićeva.
Ona je istakla da je zadovoljna trenutnom dinamikom radova na deonici od Obrenovaca do Uba, rekavši da očekuje da radovi budu završeni u roku.
Potpredsednica Vlade istakla je da Srbija ima odličnu saradnju sa velikim brojem kineskih kompanija sa kojima radi na infrastrukturnim projektima trenutno vrednim 2,5 milijardi, a kada se završe svi pregovori, čak šest milijardi dolara.
- Zajedno sa kineskim firmama gradimo auto-puteve i obnavljamo železnicu i sigurna sam da će ta saradnja biti još bolja, jer potencijala za to ima - zaključila je ona.
Datum: 29.09.2017.        Izvor: MGSI