O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
U centru Novog Sada četvorospratna garaža i novi tržni centar
Osim izgradnje javne garaže od četiri sprata koja će zauzeti sadašnje autobusko stajalište i prostor nekoliko objekata na uglu Šafarikove i Pap Pavla koji će biti srušeni, u ovom bloku se planira i rušenje skoro svih zgrada osim onih koje su u Jevrejskoj ulici i hotela.
U planu se navodi da objekti više nisu pogodni za stanovanje, odnosno da su dotrajali i da ih treba zameniti novim zgradama od tri ili četiri sprata sa potkrovljem, dok se u prostoru između hotela „Centar“ i buduće garaže planira izgradnja poslovno-tržnog centra visine do četiri sprata.
Sama garaža će biti urađena u skladu sa arhitektonskim rešenjem koji je pre desetak godina pobedilo na konkursu i na osnovu kojeg je već sagrađen hotel „Centar“, a u skladu sa njim će se uklopiti i poslovni-tržni centar.
Garaža će prema planu imati oko 2.100 kvadrata, pet do šest etaža i oko 350 parking mesta. U ostatku bloka se planira gradnja novih objekata i to sa dva ili tri sprata sa potkrovljem. Te zgrade će morati da imaju podzemne garaže. Od novina u ovom bloku je i da se planira izgradnja biciklističko-pešačkog podzemnog prolaza ispod raskrsnice Jevrejske ulice, Bulevara Mihajla Pupina i Uspenske.
Plan će biti na javnom uvidu do 5. decembra, a zainteresovani ga mogu pogledati u prostorijama Urbanizma na Bulevaru cara Lazara 3, kao i na sajtu preduzeća. Prigovori na plan se mogu podneti Gradskoj upravi za urbanizam u Radničkoj 2.
Usvajanje ovog plana je neophodno kako bi novosadska vlast počela izgradnju spratne javne garaže u Šafarikovoj, koja će biti prvi takav objekat u centru, jer u Novom Sadu odavno postoji problem sa nedostatkom mesta za parkiranje.
Datum: 08.11.2017.        Izvor: 021.rs