O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Na proleće rekonstrukcija mosta do Zvornika
Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i ministar finansija u Vladi Republike Srpske, Zoran Tegeltija, potpisali su u Zvorniku Sporazum o finasiranju projekta u okviru saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije.
Ovim sporazumom ministrastvo odobrava gradu Zvorniku namenska donatorska sredstva u iznosu od 600.000 maraka namenjenih sprovođenju projekta rekonsrukcije mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji spaja Zvornik u Republici Srpskoj i Mali Zvorniku u Srbiji.
- Mi se nadamo da ćemo u leto iduće godine, završiti ovaj projekat koji je odobren od strane Vlade Srbije važan i za i za jednu i drugu zemlju, rekao je Tegeltija.
Gradonačelnik Stevanović je izrazio očekivanja da će u martu iduće godine biti izabran izvođač radova, a da će sama rekonstrukcija mosta početi u aprilu mesecu.
- Rekonstrkcija podrzumeva zamenu dotrajalih čeličnih kontrukcija, peskarenje i farbanje čeličnih konstrukcija u celosti, zamenu nosećih greda i kolovoza, te zamenu rasvete. Naš zahtev i apel prema institucijama Srbije i BiH, je da se dozvoli da ovaj most bude međunarodnog karaktera, odnosno da se dozvoli prelaz ne samo građanima koji imaju lične karte Zvornika i Malog Zvornika, nego i drugima odakle da su, a koji imaju ispravne putne isprave - rekao je Stevanović.
On je istako da je sa ministrom Tegeltijom, dogovorio podršku gradu Zvornik, za izgradnju objekata za smeštaj pravosudnih institucija koje su odlukom narodne skupštine Republike Srpske dodeljena Zvorniku.
- U pitanju je Okružni sud, Okružno tužilaštvo, Privredni sud i odelenje pravobranilaštva. Očekujem da ćemo obezbediti prostor kako bi ove istitucije počele sa radom 1. januara 2019. godine - dodao je Stevanović.
Datum: 05.12.2017.        Izvor: Novosti