O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Počela rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića
KP Beograd put počeo je danas (28.03.2018) sa izvođenjem radova u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, na delu od kružnog toka u ulici Neznanog junaka do Ulice Mihaila Avramovića, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.
- Na osnovu prethodno izrađenog projekta JKP Beograd put će kompletno zameniti i ojačati kolovozne konstrukcije u dužini od jednog kilometra u oba smera. Ujedno će biti zamenjeni ivičnjaci i izrađen novi trotoar u smeru ka ulici Neznanog junaka, a po završetku radova će i svi slivnici biti izmešteni sa kolovoza - kazao je Vesić, istakavši da je vrednost radova 100 miliona dinara.
Vesić je posebno naglasio da je Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića samo još jedna od velikih gradskih saobraćajnica u koje prethodnih decenija nije dovoljno ulagano.
- Dugo vremena nije rađeno ni investiciono održavanje, niti je rađena rekonstrukcija ove deonice, a postojeća kolovozna konstrukcija nije dimenzionisana za sadašnje saobraćajno opterećenje, zbog čega je učestalo urušavanje kolovoza. Zbog toga su česti slučajevi ulegnuća, kolotraga i mrežastih oštećenja koje nije moguće održavati kroz redovan sistem saniranja. Ovakvih saobraćajnica ima dosta jer je proteklih decenija preskočen investicioni period održavanja. Inače, pojava oštećenja na kolovozu koja su vidljiva u prethodnih par godina su posledica ranijeg nekvalitetnog investicionog ulaganja u gradske saobraćajnice. Uzrok tome je presvlačenje asfaltom, uglavnom samo jednog sloja, preko postojećih kaldrmisanih i kockom popločanih saobraćajnica koje u prošlosti nisu imali kolovoznu konstrukciju neophodnu za sadašnja saobraćajna opterećenja - kazao je gradski menadžer.
Radovi će se izvoditi u četiri faze, a planirano je da traju četiri meseca. U okviru prve faze radova za saobraćaj će biti zatvorena deonica između ulica Majora Jagodića i Neznanog junaka u smeru ka kružnom toku, pri čemu će se saobraćaj odvijati dvosmerno na delu od Neznanog junaka do Majora Jagodića. Ova faza radova trajaće mesec dana, a u drugoj fazi koja će takođe trajati mesec dana biće zatvorena deonica od Mihaila Avramovića do Dedinjske. Po njihovom završetku izvodiće se radovi u trećoj i četvrtoj fazi pri čemu će se zatvarati iste deonice ali u smeru od ulice Neznanog junaka ka ulici Mihaila Avramovića.
Investitor radova su JP Putevi Srbije.
Datum: 28.03.2018.        Izvor: Beoinfo