O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Greška ukočila most
Radnici firme Ratko Mitrović - niskogradnja, koji su štrajkovali zbog zarada, vraćaju se svojim obavezama na pristupnim saobraćajnicama mosta Zemun - Borča.
Zarade su im zakasnile zbog pogrešno upisanog broja na potvrdi za povraćaj PDV, koji je usporio izmirivanje obaveza izvođača, kineske kompanije "Čajna roud and bridž korporejšn“ prema ovoj domaćoj firmi koja je podizvođač.
Vlada Srbije će sa kineskim izvođačem sledeće sedmice da potpiše Aneks 4 ugovora o isplati dodatnih 2,5 miliona dolara za već završene radove na mostu, najavila je Zorana Mihajlovićeva, ministar za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu juče prilikom obilaska gradilišta sa kineskim amasadorom Li Mančangom.
Prema ministarkinim rečima, u pitanju su radovi koji su završeni od januara do sada i za koje, kako kaže, postoji opravdanost od strane nadzora. I to je razlog potpisivanja aneksa.
" Ministarstvo građevinarstva maksimalno je angažovano na realizaciji tog projekta i postavljanje mentora za taj most, kao i za druge deonice u izgradnji, dalo je rezultate", rekla je Mihajlović. - Radovi idu planiranom dinamikom. Vlada Srbije ima obećanje izvođača i podizvođača radova da most može biti završen i ranije od planiranog roka, ali realnije je da to bude krajem decembra. A u toku 2015. godine biće potpuno završene sve pristupne saobraćajnice u dužini od 21 kilometar.
Povodom štrajka radnika preduzeća "Ratko Mitrović - niskogradnja“ ministarka je rekla da je problem bio u izmirenju obaveza izvođača prema podizvođačima.
"U pitanju je "tehnički problem“ nastao oko PDV. Ali to je sada rešeno", istakla je Mihajlovićeva. Direktor firme "Ratko Mitrović - niskogradnja“, Ilija Đorđević, takođe tvrdi da su svi problemi otklonjeni i da ova firma nastavlja sa radovima tamo gde je stala.
"Problem je zaista bio u broju i nije bilo namere da se bilo ko "zakine“", objašnjava Đorđević. - Na potvrdi koju izdaje Poraska uprava za oslobađanje od PDV, bio je upisan pogrešan broj i samo je to razlog što je došlo do zastoja.
Inače, ugovorena cena mosta s pristupnim saobraćajnicama je oko 260 miliona dolara, od toga 85 odsto kreditira kineska Eksim banka, a 15 odsto obezbeđuju država Srbija i Grad Beograd.
Datum: 07.08.2014        Izvor: B92