O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
VESIĆ: Reprogram duga za vlasnike građevinskog zemljišta
Grad Beograd će u narednom periodu ponuditi reprogram vlasnicima lokacija koji gradu duguju novac i dati im rok od godinu dana da svoje lokacije privedu nameni, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić, saopštila je Gradska uprava.
- Naša ideja je da u narednom periodu sa svima koji duguju dogovorimo određeni reprogram, da im omogućimo da plate obaveze sa nekim diskontom, da ih oslobodimo kamata i da im damo rok od godinu dana da počnu da privode nameni svoje lokacije. Ako ne počnu sa privođenjem nameni svojih lokacija, mi ćemo te lokacije verovatno oduzimati i stavljati na prodaju - rekao je Vesić, kako je navedeno, u izjavi za radio Studio B.
On je kazao da grad po zakonu ima pravo da oduzme lokacije koje nisu privedene nameni, pri tome mora da vrati novac, ako je neko od njih uplatio novac.
- Postoje firme koje su platile sve obaveze prema gradu, a iz nekih svojih razloga nisu krenule u rad, nemaju novca, ušle su u probleme. Druga vrsta problema su firme koje su počele sa plaćanjem obaveza prema gradu, ali su u nekom trenutku zastale, platile jednu, dve, tri rate, ne mogu više i ušle su u stečaj i treći problem su firme koje su otišle u stečaj, koje nisu platile ništa, a dobile su zemllište - rekao je Vesić.
Prema njegovim rečima, grad upravo traži rešenje za to što je većina tih lokacija zapuštena.
- Ako je vaša lokacija možete da ne radite ništa na njoj godinama, ali ne možete da pustite da zaraste u korov i da ruži grad. Tako da mi spremamo poseban propis u kome će svi vlasnici biti u obavezi da rešavaju, odnosno da uređuju svoje lokacije. Ukoliko vlasnici ne budu održavali te prostore, onda će to raditi, po našoj novoj odluci, Gradsko zelenilo, ali će se to vlasnicima naplaćivati - naglasio je Vesić.
Datum: 09.09.2014        Izvor: eKapija