O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Beograd na jesen 2015. dobija prvi hotel iz lanca "Marriott"
Svako ko prolazi centralnim beogradskim trgom primetiće gradilište pored zdanja Narodnog pozorišta. Odaje ga ogroman kran postavljen u aprilu ove godine, a ko bolje osmotri videće da je preko dana u zgradi nekadašnjeg "Jugodrva" veoma živo. Naime, mnogima je već poznato da će sledeće godine ovde osvanuti "Marriott", prvi hotel u istorijskom centru grada, urađen i opremljen po najvišim standardima jednog od vodećih svetskih hotelskih opratera.
Hotel sa 4 zvezdice, u koji će "PSP Farman" uložiti 25 mil EUR, imaće 114 soba, na površini od 7.500 kvadrata. O specifičnostima izgradnje hotela danas je za medije govorio Slobodan Mitrović, tehnički direktor "PFB Construction", ćerke firme investitora, koja je zadužena za izvođenje radova.
- Rekonstrukcija nekadašnje zgrade "Jugodrva" je veoma obimna i zahtevna. Bila je to poslovna zgrada i veliki je problem pretvoriti je u hotel. Objekat je jedan od nekoliko u bivšoj Jugoslaviji koji su imali čeličnu konstrukciju, tako da je najteži posao bio prilagoditi je potrebama hotela. Konstrukciju hotela završavamo 20. novembra. Komšije su imale dosta razumevanja za buku od rušenje. Veoma sam ponosan na ovaj posao – rekao je Mitrović koji je pre trideset godina bio angažovan na izgradnji zgrade "Jugodrva" kada je radio u "Energoprojektu".
On je napomenuo da svakog dana na gradilištu ima 95 radnika, a da će ih kada krenu unutrašnji radovi imati 150. Novi hotel imaće pet etaža nad zemljom, uz još dva sprata u potkrovlju, a imaće i dva nivoa ispod površine
Recepcija će biti smeštena u prizemlju, orijentisana prema Trgu Republike, dok će restoran, kafe bar, klub i sala za sastanke biti na prvom spratu. Sala za rekreaciju za goste hotela biće smeštena na drugom nivou ispod zemlje zajedno sa tehničkim prostorijama, dok će parking biti smešten na prvom nivou ispod površine. Reč je o tzv. "valey" tipu parkinga, gde će gosti ostavljati ključ na recepciji, a osoblje hotela će vozila, liftom, spuštati do parkinga i nazad.
Investitor i vlasnik hotela, "PFB Properties", potpisao je sa "Marriott" korporacijom tzv. "full management agreement", koji podrazumeva da će hotel, kada bude kompletno opremljen po "Marriott"-ovim standardima, biti predat "Marriott" korporaciji na upravljanje. Branko Trkulja, direktor "PFB Properties", rekao je danas da će hotel imati četiri zvezdice zbog prostornog ograničenja u Ulici Vase Čarapića.
- Idelano bi bilo da hotel ima 140 soba, ali moramo da se držimo prethodne kvadrature objekta. Biće ovo jedinstveni objekat u strogom, istorijskom, centru grada jer je prvi brendirani hotel u srcu prestonice. Bitno je da hotel nosi ime poznatog brenda jer će tako biti skraćeno vreme uvođenja hotela na tržište. Takođe, bitno je da se stvori lojalnost kod ljudi koji dolaze odnosno da se vrate ponovo u hotel jer su zadovoljni uslugom.
Trkulja je napomenuo da će beogradski "Marriott" imati nešto viši nivo usluge kada je reč o restoranskoj ponudi po čemu će se razlikovati od ostalih hotela tog lanca. On je najavio da bi i neki lanac restorana mogao da preuzme hotelski restoran. Kako su rekli investitori, hotel će tehnički biti završen polovinom sledeće godine, nakon čega će uslediti "soft opening", a zvanično otvaranje je predviđeno za jesen 2015.
U hotelu će posao naći 75-80 ljudi, a za njihov odabir i obuku će biti zaduženi predstavnici "Marriott"-a. Sadašnja projektovana cena je 130 EUR za noćenje sa doručkom. Investitori u prvoj godini poslovanja očekuju popunjenost do 50%, a nakon toga, za četiri godine bi trebalo da dostigne 75%. Pre svega, cilj investitora je da smeštaj u ovom hotelu nađu poslovni ljudi, a potom manje i veće grupe turista.
Staklena fasada - Fasada zgrade "Jugodrva" će biti promenjena u skladu sa rešenjem arhitekte Miomira Lužajića. - Interesantna fasada u obliku mreže će biti izrađena od metala, a imaće značajnu ulogu u termo i zvučnoj izolaciji. Objekat je zahtevao značajan utrošak struje da bi se u većem delu godine rashladio. Ovo rešenje fasade će značajno smanjiti potrošnju energije, a u prometnoj saobraćajnici kao što je Ulica Vase Čarapića, gostima će omogućiti bolju zvučnu, a i vizuelnu izolaciju od prolaznika – objasnio je Trkulja.
Ogledna soba - Investitor je pripremio oglednu sobu koja je u potpunosti napravljena po budućem izgledu sobe u hotelu. - Ogledna soba je urađena u februaru. Došao je tim "Marriott"-a da pogleda. Dogovorili smo se da će ram oko kreveta biti tanji i da će tepisi biti tamnije nijanse, a ostalo će biti isto. Zaštitni znak brenda "Marriott" je mali radni sto sa foteljom sa točkićima, i mogu da se premeštaju prema potrebama gosta – naveo je direktor "PFB Properties". Slike u sobi će imati beogradske motive, a u oglednoj sobi smeštene su crno-beli prikazi Hrama Svetog Save i Kalemegdana.
Datum: 12.09.2014        Izvor: eKapija