O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Položen kamen temeljac za "pametnu zgradu" Sosijete ženerala
BEOGRAD - Kamen temeljac za novu pametnu zgradu Sosijete ženeral banke, čija neto vrednost iznosi 14,5 miliona evra, postavljen je danas, a svečano su radove otvorili predsednici upravnog i izvršnog odbora te banke Goran Pitic i Frederik Kuen.
Mini elektrane za proizvodnju električne energije, parking prostor sa solarnim punjačima za vozila na električni pogon, biće ugrađeni u novu "pametnu zgradu", koju će za potrebe Sosijete ženeral banke raditi IMEL grupa. Kako kažu u toj banci, parking neće biti zatvoren za građane, pa će punjače moći da koriste i komšije koje poseduju električna vozila.
Svi sistemi u zgradi biće, prema planu, integrisani u BMS (Building Management System), kako kažu, kako bi se povećao kvalitet uslova rada, ali i kako bi se uštedela električna i toplotna energija i potrošnja vode. Nova zgrada, imaće čak i rekuperaciju kišnice, koja će biti korišćena za tehničke potrebe zgrade, umesto pijaće vode.
Predsednik UO Sosijete ženeral banke Goran Pitić zahvalio se svima koji su učestvovali u projektu. "Drago mi je da mogu da se zahvalim svima koji su doprineli da se ovaj projekat realizuje i onima koji su sa Frederikom Kuenom uspeli da ovo na najbolji načim predstave Parizu", rekao je Pitić.
On je podsetio da je IMEL grupa na čelu sa Mirkom Uroševićem gradila i prvu upravnu zgradu ove banke u Beogradu. "Ova zgrada će doprineti da naših 1.400 zaposlenih rade u kvalitetnijim uslovima", rekao je Pitić.
Objekat će inače biti izgrađen na tri kilometara od centra Beograda, imaće šest nivoa, podzemnu garažu, krovnu terasu i prostiraće se na površini od 10.612 metara kvadratnih. Kapacitet zgrade je oko 650 radnih mesta, a objekat će imati i trening centar sa multimedijalnim i multifunkcionalnim sadržajima koji mogu da prime oko 150 ljudi. Projektovan rok završetka radova je u prvom kvartalu 2016. godine.
Datum: 23.09.2014        Izvor: Tanjug