O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Prva Ikea u Srbiji krajem 2016.
Predstavnici Vlade Srbije i grada Beograda, potpisali su danas sa Švedskim proizvođačem namestaja “Ikea” memorandum o izgradnji prve robne kuće u Beogradu, kod Bubanj Potoka, koja bi trebalo da bude završena krajem novembra 2016. godine, a zaposliće 300 radnika.
Memorandum su u Vladi Srbije potpisali potpredsednica Vlade i Ministar građevinarstva, saoberaćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor sektora za nekretnine i razvoj kompanije “Ikea” u jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić.
Na konferenciji za novinare je saopšteno da je vrednost te investicije oko 70 miliona evra, ali i da je planirana izgradnja ukupno pet robnih kuća na teritoriji Srbije , dve u Beogradu, i po jedna u Nišu, Novom Sadu, i centralnoj Srbiji, a da je očekivana vrednost ukupne investicije300 miliona evra.
Gradnja robne kuće u Beogradu kod Bubanj Potoka, treba da počne na jesen naredne godine.
Mihajlović je poručila da će Vlada i to ministarstvo učiniti sve da sve bude završeno u predviđenim rokovima i da se dozvole za gradnju izdaju najbrže moguće, ozvole za gradnju kao i da se izmesti saobraćajna infrastruktura kod Bubanj Potoka. “Prvu rsobnu kuću” Ikee imaćemo izgrađenu najkasnije do kraja 2016.kazala je Mihajlović.
Mali je rekao, da će dolazak Ikee u Srbiju privući druge strane investitore u novu privrednu zonu koja će biti napravljena kod Bubanj Potoka. Mali je rekao da će u narednih mesesc dana Ikea potpisati protokol o gradnji robne kuće kod Bubanj Potoka sa Gradskom građevinskom direkcijom.
Lalić je kazao, da se dugo pričalo o toj investiciji u Srbiji, ali da su sada sazreli uslovi za korak dalje. On je istakao da će građani Srbije zahvaljuci dolasku Ikee, moći da kupe kvalitetne proizvode po pristupačnim cenama, za većinu građana. Ikea je prvi put izrazila zainteresovanost za dolazak u Srbiju još pre 22 godine.
Datum: 03.10.2014        Izvor: Blic