O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Dobri putevi koštaju
Kvalitet puteva u Srbiji je pri dnu liste od 140 rangiranih zemalja. Da bi se održao kvalitet puta neophodno je i odgovarajuće održavanje, što je najčešće dodatno opterećenje za privredu. U popravku puteva lošeg kvaliteta će u naredne tri godine biti uloženo oko 400 miliona evra.
Vozači su najbolji svedoci toga da ubrzo posle popravke puteva, točkovi na njihovim automobilima upadaju u iste rupe. Iako se izvođač ugovorom obavezuje na određeni kvalitet radova, to najčešće ne bude ispunjeno. Ubuduće će biti drugačije, poručuju iz Vlade.
"Svi novi putevi koji se sada rade, dakle oni putevi i projekti koji su u toku, neće biti primljeni kao tehnički ispravni dok ne zadovolje kvalitet koji je u ugovoru, a to znači visok kvalitet", kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Na listi svetskog ekonomskog foruma, Srbija je po kvalitetu puteva na 120. mestu od ukupno 140 zemalja. Lošije pozicionirane su Rumunija, Bugarska i Bosna i Hercegovina. Hrvatska je u vrhu te liste, na 29. mestu, Slovenija na 38, a Albanija na 59. mestu.
"Mesto pokazuje koliko smo pažnje posvećivali putevima, koliko će teže naša privreda da proizvodi i izvozi, i koliko će svet posvećivati pažnje i ulagati u one zemlje u kojima nema puta. Neće strani biznismen investirati u onaj kraj do koga se ne može dovesti sirovina i iz koga se ne može izvesti proizvod", kaže profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Milan Vujanić.
Ministarka je takođe istakla da je loša infrastruktura veliki problem za dolazak stranih investitora.
"Najvažniji pokretač ekonomije je ustvari postojanje infrastrukture i na nama jeste da postojeće puteve rahabilitujemo, a da nove puteve koji su najvažniji završimo. Koridor 10 mora da bude završen do kraja 2016. inače ćemo mi tu bitku izgubiti u regionu i zaista će nas zaobići", rekla je Mihajlovićeva.
Dobri putevi zahtevaju i dobro održavanje, što je često veliko opterećenje za privredu. S tim problemom se suočavaju građani Hrvatske. Građanska inicijativa "Ne damo naše autoceste" prikupila je dovoljno potpisa za održavanje referenduma kojim bi građani odlučili protive li se davanju auto-puteva u koncesiju.
"Pretpostavljam da Hrvatski sabor, koji je nadležan da donese odluku, neće imati izbora pa će, pretpostavljam, doneti odluku da se referendum održi. Kakav će biti njegov ishod i šta će napraviti vlada jedno je veliko pitanje koje muči građane Hrvatske, ali i hrvatsku vladu, koja treba brzo da reaguje", kaže novinar Jutarnjeg lista Drago Hedl.
Hrvatska je u puteve uložila mnogo više od onoga što je imala na raspolaganju u budžetu. Problem je zato nastao kada su na otplatu došli krediti.
Datum: 06.11.2014        Izvor: RTS