O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Sve spremno za nastavak izgradnje Žeželjevog mosta
NOVI SAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je sve spremno za nastavak radova na izgradnji Žeželjevog mosta u Novom Sadu i da se na gradilištu već nalazi 120 radnika spremnih da počnu sa radom.
Mihajlovićeva je na gradilištu mosta na desnoj obali Dunava u Petrovaradinu rekla da je i Vlada Srbije, a i ona lično u nekoliko navrata proteklih meseci govorila da će učiniti sve kako bi ponovo krenula izgradnja Žeželjevog mosta.
"Ovaj most je važan i za Novi Sad i Vojvodinu i celu Srbiju, i sada mogu da kažem da su prevaziđeni svi problemi vezani za nastavak izgradnje mosta, tako da sa sigurnošću možemo reći da će izgradnja Žeželjvog mosta biti završena do sredine 2016. godine", istakla je ona.
Govoreći o "prevazilaženju problema", Mihajlovićeva je rekla da joj je drago da je pokrajinska vlada shvatila da samo treba da radi svoj posao, naglasivši da je novac postojao i da obezbeđenje novac za izgradnju mosta nikada i nije bio problem, već da je, kako kazala, problem u političkom odnosu pokrajinske vlade prema republičkoj vladi, a "preko grbače građana". "Više nikada u Srbiji ne sme da se desi da projekti kasne. Na Žeželjevom mostu je došlo do zastoja u radu i to se više ne sme ponoviti", rekla je Mihajlovićeva.
Ona je navela da će se već u januaru sledeće godine videti rezultati nastavka izgradnje mosta i najavila da će, takođe, u januaru, ona ili stručne službe iz ministarstva obići radove.
Prema njenim rečima, ta kontrola radova, kao i na svim drugim investicijama u Srbiji, biće redovna najmanje na dve nedelje.
Gradilišete Žeželjevog mosta zajedno sa Mihajlovićevom obišao je i bivši ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović, koji je na pitanje o projektu izgradnje tunela kroz Frušku goru rekao da veruje da će "za godinu - dve biti završen tehnički i finansijski model za realizaciju tog posla". "Ja sam kao ministar u prethodnom sastavu vlade, zajedno sa predstavnicima Pokrajinske vlade, taj projekat doveo do izrade projektnog zadatka i do obezbeđenja sredstava i u budžetu Republike i u budžetu Pokrajine za izradu projektne dokumentacije i danas je to jedan od prioriteta i ministarstva koje vodi Zorana Mihajlović", rekao je Mirović.
On je posebno istakao i dva projekta o kojima se, kako je rekao, malo govori u javnosti.
To su pruga Beograd - Budimpešta, koja je po njemu ustvari pruga kroz Vojvodinu, i izgradnja brzog puta Beograd - Zrenjanin, koji je po Mirovićevim rečima, tek izgradnjiom mosta Zemun - Borča dobio na značaju. "Svi ti projekti koje sada vodi ministarka Mihajlović jako su značajni jer se na njima pokazuje mogućnost da na njima sarađuju lokalne samouprave, pokrajinska administracija i republička vlada", rekao je Mirović, dodajući da je to na prvi pogled veoma teško, ali da je moguća ukoliko postoji dobra volja i racionalan pristup sa tačno predviđenim rokovima i raščišćavanjem problema i prepreka.
Datum: 24.12.2014        Izvor: Tanjug