O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Modernizacije pruge Beograd-Budimpešta krajem godine
Modernizacija i rekonstrukcija pruge Beograd-Budimpešta trebalo bi da počne u poslednjem tromesečju ove godine, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.
Ona je novinarima nakon sastanka s predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom u Beogradu rekla da su razgovarali da se materijal koji će biti sklonjen tokom rekonkstrukcije te pruge, koristi za obnovu i popravku regionalnih pruga na teritoriji Vojvodine.
Mihajlović je rekla da je to predložio Pastor i dodala da se razgovaralo i o osnivanju preduzeća za održavanje puteva u Vojvodini i o nalaženju novca za završstak "ipsilon kraka" autoputa na Koridoru 10 kod Subotice.
Ministarska je istakla je da je završena tehnička i projektna dokumentacija za izgradnju tog dela subotičke obilaznice do graničnog prelaza Kelebija.
Pastor je rekao da je sa ministarkom Mihajlović razgovarao kao predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) koji učestvuje u vladajućoj koaliciji i ima državnog sekretara u Ministarstvu kojim ona rukovodi, i kao predsednik Skupštine Vojvodine.
- Razgovarali smo isključivo o ekonomskim temama. Ni jedne političke teme nismo se dotakli - rekao je Pastor. On je rekao da je na sastanku dogovoreno da aprila bude sednica Skupštine Vojvodine o modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta, kako be se građani obavestili o tome.
Pastor rekao i da je važno da se obnovi granični prelaz kod Horogoša i da je to "na dohvat ruke". "Postoji otvoreno pitanje formiranja i finansiranja vojvođanskog preduzeća za održavanje puteva drugog reda. Dogovorili smo se da ponovo zasučdemo rukave i nađemo rešenja koja će taj problem otkočiti", rekao je Pastor.
Datum: 05.02.2015        Izvor: Blic