O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Novi krug oko Slavije
Saobraćajna rekonstrukcija kružnog toka sa fontanom u njegovom centru i izgradnja platoa ispred Narodne banke trebalo bi da počne na jesen i bude završena za godinu dana. – Od prokopavanja podzemnih prolaza za pešake ispod kružnog toka – najverovatnije će se odustati.
Prvog aprila biće raspisan tender za izbor građevinske firme koja će rekonstruisati Slaviju, kao i deo Bulevara oslobođenja do Autokomande.
Najkontroverzniji deo rešenja za uređenje Trga Slavija – prokopavanje podzemnih prolaza za pešake ispod kružnog toka – najverovatnije će biti ukinut, saznajemo u gradskoj upravi. Planska komisija grada trebalo bi da za desetak dana obelodani kako će se pešaci prelaziti preko Slavije kada njen kružni tok do jeseni sledeće godine dobije tri saobraćajne trake za automobile i jednu za javni prevoz.
Komisija je prinuđena da požuri jer će prvog aprila, kako najavljuje Goran Vesić, gradski menadžer, biti raspisan tender za izbor građevinske firme koja će rekonstruisati Slaviju, kao i deo Bulevara oslobođenja do Autokomande. Do tog datuma ne samo što projekat uređenja Slavije mora biti revidiran novim rešenjem za pešake, već njega treba uneti i u novi plan detaljne regulacije, koji potom usvaja gradska skupština. Obnova bi trebalo da počne na jesen i da potraje oko godinu dana, kaže Vesić.
Od podzemnih prolaza odustalo se tek sada, u poslednjem trenutku, iako su oni prihvaćeni na konkursu za uređenje Slavije iz decembra 2012. godine. Najviše zbog podzemnih prolaza, projekat se ubrzo našao pod kritikama stručne javnosti i građana. Njihove zamerke su bile da se uz podzemne prolaze protočnost saobraćaja neće povećati sve dok se ne sagradi metro stanica i da će zbog toga ceo projekat biti traćenje novca. I brojni čitaoci „Politike” negodovali su zbog toga što će Slavija, čak i preuređena, postati, kako su komentarisali na našem sajtu, običan kružni tok umesto gradski trg i pešačka meka.
Verovatno su i sve te primedbe uticale na nadležne da se predomisle. Nezvanično, kao jedan od razloga za odustajanje od podzemnih prolaza za sada se navodi to što se ispod Slavije nalaze brojne instalacije između kojih bi bilo veoma teško prokopati koridore za pešake. Ako se instalacije ne bi izmeštale nego zaobišle, to bi oduzelo prostor za pešake pa bi prolazi bili uski. Dodatni argumenat protiv tih prolaza, navodi naš sagovornik iz gradske uprave, predstavlja i činjenica da nije svetski trend da se pešaci „guraju” pod zemlju, već oni moraju imati prednost.
Ako se i dalje lome koplja oko toga kako olakšati kretanje pešaka na Slaviji, dileme nema kada je reč o fontani koja će biti u centru kružnog toka. Zemni ostaci Dimitrija Tucovića biće preneti u Aleju zaslužnih građana, dok će njegov spomenik biti izmešten na budući plato pred Narodnom bankom Srbije, odakle će licem biti okrenut ka kružnom toku, čije središte još zauzima. Spomenik neće biti sabijen na manji prostor od onog na kojem je sada.
TRI PRSTENA ZA AUTOMOBILE - Saobraćajnom rekonstrukcijom Slavije, kako je najavljivano, biće ukinuta autobuska i trolejbuska stajališta, tramvaji i trolejbus izmešteni na obod prstena,uvedena tri saobraćajnaprstena za automobile u kružnom toku i još jedna traka u Bulevaru oslobođenja. Saobraćajne analize ukazuju da je sada potrebno više od deset minuta da se prođe Slavija u špicu, a posle unapređenja saobraćaja to vreme će biti upola skraćeno. Novac za taj posao, kao i za uređenje trga i platoa, obezbeđen je iz kredita evropskih banaka.
AMBICIOZNI PODUHVATI - 2004. Predloženo je da se na mestu gde je bista Dimitrija Tucovića podigne spomenik moderne Srbije – cilindrična građevina od stakla iste visine kao i hotel „Slavija”. Autor pobedničkog rešenja zamislio je da se u objekat ugradi panoramski lift do vidikovca sa kojeg bi se Beograd video kao na dlanu. Za stakleni spomenik, u čijoj je unutrašnjosti trebalo da budu ispisani stihovi „Himne slobode”, bio je obezbeđen novac iz gradskog budžeta. Od svega se odustalo zato što je,kako je tada objašnjeno, javnost loše primila ideju.
2005. Pobednički rad sa konkursa te godine stavlja sunčani sat u središte kružnog toka. Autorski tim osmislio je natkriveni trgna platou ispred zgrade Narodne banke. Ispod njega bili bi komercijalni sadržaji, kao i podzemni prolaz do stanice metroa. 2006.Arhitekte „Energoprojekta” videle su Slaviju kao pešačku zonu. Bukaautomobila, autobusa i tramvaja bila bi zatomljena spuštanjem vozila pod zemlju. Autori koji su osmislili ovo rešenje predvideli su i izgradnju kule visoke 150 metara.
2008. Predlagano je da na platou ispred Narodne banke bude postavljena skulptura u plitkom bazenu, koja bi sa okolnim zelenilom činila moderan trg. Takva arhitektonska celina, nikad viđena na našim prostorima, odgovarala bi muzikom na emocije prolaznika, zahvaljujući posebnim senzorima. 2012.Fontanu u sredini, podzemne pešačke prolaze kod Beogradske ulice, Kralja Milana, Nemanjine i Bulevara oslobođenja i urbani mobilijar osmislili su nagrađeni timovi na konkursu za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja Trga Slavija. U trci za prvu nagradu, koja nije dodeljena, učestvovalo je 70 rešenja. Prethodne dve godine autori pet nagrađenih idejnih rešenja ukrštali su ideje sa stručnjacima iz Saobraćajnog instituta CIP, kojima je poverena izrada glavnog projekta preuređenja trga, kao i saobraćajna rekonstrukcija Slavije. Glavni projekat trebalo je da bude miks njihovih predloga uključujući i izgradnju podzemnih prolaza, i da bude završen prošle jeseni.
Datum: 05.02.2015        Izvor: Politika