O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
"Stop za Bg na vodi, gradite park"
Beograd -- Akademija arhitekture Srbije i inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" zatražili su obustavljanje projekta "Beograd na vodi".
"Obustavite projekat... vratite taj prostor u jurisdikciju glavnog plana Beograda - tamo stoji da je to javno dobro i to je najvrednije parče Beograda. Dajte da poštujemo plan i napravimo ogroman park na obali Save sa igralištem gde mogu da uživaju svi Beograđani i njihovi gosti", kazao je predstavnik Akademije arhitekture Srbije Dragoljub Bakić novinarima ispred Skupštine Beograda. On je ocenio da tri milijarde evra koliko je najavljeno da će biti potrošeno za projekat nije dovoljno, te da bi projekat trebalo da bude nazvan "Niotkuda i naopačke", jer se za maketu projekta ne zna ni odakle je stigla ni ko je uradio.
"Mi iz Akademije spremamo se da napravimo predlog gde da se tri milijarde evra investira, jer vlast kao da nije svesna koliko tu ima čuda od infrastrukture", dodao je Bakić.
Dobrica Veselinović iz incijative "Ne da(vi)mo Beograd", predstavljajući prvo izdanje novina pod istim nazivom, kazao je da je više od 2.000 građana podnelo primedbe na plan projekta.
On je rekao da je moguće da inicijativa predloži referendum na kom bi se građani izjasnili o "Beogradu na vodi".
Predstavnica inicijative Iva Čukić kazala je da je prvo izdanje novina "Ne da(vi)mo Beograd" dostupno ispred Gradske uprave, Kulturnog centra "Grad" i da sadrže tekstove koji se bave svim aspektima izgradnje "Beograda na vodi".
Incijativa "Ne da(vi)mo Beograd" okuplja oko 50 ljudi, a nastala je kao odgovor na projekat "Beograd na vodi".
Datum: 16.03.2015        Izvor: B92