O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Mihajlović:Gubimo desetine miliona zbog kašnjenja projekata
BEOGRAD - Velika kašnjenja u realizaciji infrastrukturnih projekata državni bužet koštaju desetine miliona evra, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.
Ona je rekla da Srbija ima projekate i u putnoj i železničkoj infrastrukturi ukupne vrednosti 5,5 milijardi evra, ali i da je mnoge zatekla nedovršene i loše vođene kada je došla na čelo ministarstva. Mihajlović, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ilustrujući koliko je to veliki problem, navela je primer radova na deonici Ub-Lajkovac, gde je projekat napravljen tako da "put ide iz njive u njivu".
Prioritet vlade će, kako tvrdi, biti da najpre završi započete projekte. "Prioritet vlade je da prvo završi projekte koje je započela, a koji bi trebalo da omoguće Srbiji da bude efikasna i povezana i da od toga ostvaruje određene prihode", rekla je Mihajlović na predavanju studentima završnih godina Ekonomskog fakulteta u Beogradu.
Mihajlović je naglasila da veći broj tih projekata kasni, najpre zato što su ugovarani bez prethodnih podloga - idejnog projekta, tehničke dokumantacije, prostornih planova...
Za njih su odobrene kreditne linije Svetske banke, Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, zaključivani su ugovori, a onda se, kako je rekla, čekalo po nekoliko godina da se odradi ono što je u startu moralo da bude završeno.
Zato je država, kako je naglasila, izgubila desetine miliona evra.
Ona je precizirala da u putnoj infrastrukturi ima nedovršenih projekata vrednih 3,5 milijarde, pre svega Koridori 10 i 11. "Samo zato što nismo završili Koridor 10, gubimo od 50 do 70 miliona evra godišnje", rekla je ona i dodala da je u planu da Koridor 10 bide završen do kraja 2016. godine, dok se radi i na Koridoru 11.
Prema njenim rečima, vrednost tekućih projekata u železničkoj infrastrukturi iznosi više od milijardu evra, a vozovi u Srbiji idu prosečnom brzinom od 40 kilometara na sat. "To je strašno i to je ono što hoćemo da pobedimo. Zato se tokom leta završava pruga Beograd-Novi Sad kojom će vozovi moći da idu i 160 km/h i to ide svojim tokom. Radi se i na izgradnji pruge Beograd- Budimpešta, kao i remont pruge Beograd-Bar koju ćemo vratiti na projektovani nivo od 80 km/h što je dva puta više od trenutnih 40 km/h", navela je ona.
Mihajlović je poručila da je to ministarstvo napravilo jedinicu za upravljanje projektima, pa sada postoje mentori koji su zaduženi da vode računa o svakom projektu i da sa svojim timovima najmanje jednom u 10 dana obiđu radove. "To je neophodno da bismo bili sigurni da svako radi svoj posao, da znamo gde smo stali i gde je problem", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je normalno da ne bude baš sve po projektu i da ima problema, ali nije normalno da se zaključuju projekti koji na kraju ne mogu da se realizuju. Državni sekretar u ovom ministarstvu Miodrag Poledica izjavio je da je dobro upravljanje projektima neophodno i zato što je Srbija u trci sa regionom i zato što pre moraju da se završavaju infrastrukturni projekti.
On je podsetio da je ministarstvo započelo i reformu Železnica Srbije, koja će, kako se očekuje, od maja raditi kroz četiri posebne firme.
Govoreći o spajanju preduzeća Putevi Srbije i Koridori Srbije, on je rekao da se tim spajanjem podize efikasnost i postiže ušteda od 20 odsto.
Datum: 25.03.2015        Izvor: Tanjug