O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Mihajlović: Rešenje za Žeželjev most mora se naći do 27. aprila
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da se do 27. aprila mora naći rešenje za prenos obezbeđenih sredstava na račun izvođača radova na Žeželjevom mostu u Novom Sadu - kompaniji Azvi, koja je najavila da će, ukoliko se to ne desi, tada potpuno obustaviti radove.
Zorana Mihajlović je rekla da postoje tri mogućnosti za rešenje tog problema i da Ministarstvo insistira da AP Vojvodina uradi rebalans budžeta i "da ono što nije stavila na prigodnu aproprijaciju, stavi na prigodnu aproprijaciju".
Druga mogućnost je da se ne radi ništa i da 27. aprila prestanu radovi na Žeželjevom mostu, što u Ministarstvu, kako je rekla, nikako ne žele i treća mogućnost je da AP Vojvodina, budući da je promenila nazive institucija, novac uplati gradu Novom Sadu, pa da grad to prebaci Železnici, kaže Mihajlović.
- Postoji mogućnost da se problem reši, ali mi ne možemo da uradimo nešto umesto njih - izjavila je ministarka.
Ona je navela da u Ministarstvu žele da pomognu i da budu podrška ističući da je 27. april vrlo važan datum o kojem moraju da razmišljaju i Pokrajina i grad. Mihajlović je podsetila da Ministarstvo nije finansijer lota 2, već Vojvodina i grad Novi Sad.
Izvođač radova na Žeželjevom mosta preko Dunava u Novom Sadu je špansko-italijanski konzorcijum "Azvi-Tadei-Horta Koslada" (AZVI).
Posao je stopiran zato što je AZVI tražio dodatni novac zbog većih troškova vadjenja ostataka stare srušene konstrukcije betonskog mosta.
Ugovorena vrednost radova je bila 45,3 miliona evra na početku izgradnje mosta, koju sa 26,2 miliona finansira Delegacija EU, a 19,1 milion Vojvodina i Novi Sad.
Datum: 17.04.2015        Izvor: Blic