O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
"Nećemo šoping mol u Kneza Miloša"
Beograd -- Opština Savski venac oštro se protivi najavljenoj izgradnji "Plaza centra", dve kule sa po 30 spratova i šoping mola na prostoru nekadašnje zgrade MUP.
Dušan Dinčić, prvi čovek centralne gradske opštine, uputio je dopis gradonačelniku Siniši Malom, u kome objašnjava zašto su dve saobraćajne studije, koje su radili Urbanistički zavod Beograd i nemačka konsultantska kuća PTV, pokazale da postojeća saobraćajna mreža ne može da podnese uvećane kapacitete, ukoliko bi se izgradio novi tržni centar.
"Eventualnom izgradnjom doći će do drastičnog povećanja broja automobila u Kneza Miloša i Sarajevskoj, što će značajno otežati svakodnevno funkcionisanje Kliničkog centra, pre svega Urgentnog centra", kaže Dinčić. - Prilikom hitnih intervencija, kojih je na stotine svakog dana, svaki minut je važan, a hiljade novih automobila koji bi, prema proračunu samih investitora, kontinuirano ulazili i izlazili iz tržnog centra, neminovno znače saobraćajno zagušenje u najvažnijoj ulici za pristup Urgentnom centru.
Dinčić navodi da izgradnja šoping mola, koji će biti treći u samo nekoliko kilometara razdaljine, neće podići kvalitet života Beograđana i stanovnika Savskog venca.
- Izgradnjom ovih objekata biće otežan prevoz zbog prvorazrednog značaja koji ima ova gradska saobraćajna arterija. Izgubljeno vreme Beograđana u saobraćajnom zagušenju, u oba smera, biće nemerljivo - zaključuje predsednik opštine Dušan Dinčić, pozivajući gradonačelnika da uloži maksimalan napor kako bi se izbegli mogući nerešivi problemi zbog "Plaza centra".
Projekat čeka osam godina
Izraelska kompanija kupila je građevinsko zemljište u Ulici kneza Miloša još 2007. U poslednjih osam godina u nekoliko navrata najavljivali su da će na hektaru zemljišta, izgraditi poslovno-stambeni kompleks. Prema njihovom planu, "Beograd plaza" bi imala dva solitera, luksuzni hotel sa pet zvezdica, a na vrhu nebodera nalazio bi se restoran sa panoramnim pogledom. Planiran je i veliki šoping mol.
Datum: 07.05.2015        Izvor: B92