O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
"Hitno potpisati ugovor o Žeželju"
Novi Sad -- Pokrajinska vlada zatražila je od Grada Novog Sada hitno potpisivanje ugovora o nastavku izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava.
Vlada Vojvodine podseća da je 5. maja ispunila sve formalne preduslove da se potpisivanjem ugovora omogući prenos sredstava, "i tako što brže nastave radovi na izgradnji Žeželjevog mosta". "Do danas termin potpisivanja ugovora nije utvrđen, niti su pokrajinski zvaničnici obavešteni o tome koji su razlozi za odugovlačenje sa potpisivanjem i nastavkom radova na izgradnji mosta", navodi se u saopštenju vojvođanske vlade.
Pokrajinska vlada ističe i da zato "traži da se u najkraćem mogućem roku, hitno, pristupi potpisivanju predmetnih ugovora".
Navodi se i da je vojvođanski premijer Bojan Pajtić ovlašćen da u ime AP Vojvodine kao organa finansiranja potpiše aneks ugovora i dodaje da je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković ovlašćen da u ime AP Vojvodine zaključi ugovor o načinu prenosa sredstava Gradu Novom Sadu za finansiranje ovog projekta od nacionalnog značaja.
Po tom ugovoru drugu polovinu po principu 2:1 finsiraju pokrajinska i gradska administracija tako da AP Vojvodina treba da izdvoji 12,7 miliona, a Grad Novi Sad, 6,35 miliona.
Skupština Grada Novog Sada nedavno je donela je tri odluke kojima su stvoreni zakonski preduslovi da se sredstva iz Budžeta AP Vojvodine za izgradnju Žeželjevog mosta preliju u gradski budžet odakle će biti vršenja plaćanja izvođaču radova.
Vojvođanska vlada predložila je dva načina plaćanja radova na izgradnji Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu.
Potpisivanjem aneksa ugovora i zaključivanjem ugovora o načinu prenosa sredstava iz pokrajinskog u gradski budžet biće omogućen nastavak izgradnje Žeželjevog mosta.
Datum: 14.05.2015        Izvor: B92