O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Aneks za Žeželja, Mihajlović: Projekti više ne smeju da stoje
BEOGRAD - Predstavnici Železnica Srbije, AP Vojvodina i izvođača radova potpisali su danas u Beogradu aneks ugovora koji predviđa dodatnih tri miliona evra i rok od 17 meseci za završetak izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu.
Ugovor su u zgradi Železnica Srbije potpisali generalni direktor srpskih železnica Miroslav Stojčić, predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnik izvođača radova kompanije "AZVI" Alehandro Serano, u prisustvu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevine Zorane Mihajlović i šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta. Ukupna vrednost radova na novom Žeželjevom mostu sad iznosi nešto više od 48 miliona evra, a Mihajlović je rekla da su radovi bili obustavljeni zato što Pokrajina nije prihvatala da prebaci novac gradu Novom Sadu koji je namenjen za radove.
Mihajlović je rekla da je Žeželjev most dva puta nastradao, stari most 1999. godine u NATO bombardovanju a drugi put prilikom izgradnje novog mosta, zbog, kako je rekla, nezrele politike. "Posle dugih pregovora svi smo seli za jedan sto i omogućili nastavak radova na tom mostu, na tom važnom infrastrukturnom projektu", istakla je Mihajlović i podsetila da je rok za izgradnju novog Žeželjevog mosta na Dunavu bio novembar 2013. Ona je poručila da taj most neće spajati samo Novi Sad sa Petrovaradinom, već i sa celom Srbijom, kao i da je namera vlade i ministarstva da nijedan infrastrukturni projekat ne sme da stoji, a naročito ne zbog politike.
Prema njenim rečima, država zbog nezavršenog Žeželjevog mosta gubi godišnje četiti miliona evra, tako da je od 2011. godine na gubitku oko 16 miliona evra. "Sada treba da vidimo radnike na mostu. Politika nikad ne sme da bude iznad infrastrukturnih projekata", poručila je Mihajlović. Pajtić je rekao da je most na Dunavu veoma važan projekat za celu Srbiju i da će od dodatnih tri miliona evra pokrajina finansirati dva miliona evra, odnosno dve trećine. On je rekao da ne povlači ništa što je govorio kao lider Demokratske stranke, ali da pokrajina želi da pomogne republici u poboljšanju infrastrukture i da pokrajinska vlast nije odgovorna za to što most nije do sad izgrađen.
Pajtić je rekao da može da garantuje da neće biti nikakvih problema kada je reč o pokrajini u relizaciji tog projekta i da tu u gradnju Žeželjevog mosta ne treba uplitati dnevno-političke interese. Stojčić je objasnio da je za izgradnju mosta predviđen rok od 17 meseci, plus tri meseca za demontažu postojećeg privremenog mosta. Vučević je izrazio zadovoljstvo što će biti nastavljena gradnja Žeželjevog mosta i zahvalio partnerima, a naročito ministarki Mihajlović na uloženom trudu za rešenje problema. "Novi Sad i Novosađani očekuju da vide izvođače odamah na gradilišti, da krene sada se gradi most, jer ubedljivo najveću štetu trpi grad Novi Sad i Novosađani. Trpimo godinama štetu", poručio je Vučević.
On je kazao da su gradske vlasti pokazale da su društveno odgovorne i preuzele najveću odgovornost i da zato očekuju da to ceni izvođača radova i da konačno se nastavi izgradnja tog drumsko-železničkog mosta. Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport rekao je da EU nije potpisnik ovog ugovora iako je izdvojila više od 30 miliona evra za drugi deo ovog veoma bitnog projekta. Devenport je kazao da je reč o bespovratnoj pomoći Srbiji i najavio da će EU izdvojiti i četiri miliona evra za pristupne puteve Žeželjevom mostu.
"Žeželjev most je od velikog značaja ne samo za Novi Sad, već celu regionalnu infrastrukturu u koju uz tesnu saradnju sa Vladom Srbije i drugim zemljama ovog regiona, želimo da dođe do podsticanja celokupnih investicija u transportnu infrastrukturu", istakao je Devenport. On je dodao da Žeželj most predstavlja veliki stub u tim naporima u regionu, zbog čega je bitno što je došlo do prekretnice u realizaciji tog projekta.
Špansko-italijanski konzorcijum "Azvi-Tadei-Horta-Koslada" (AZVI) je obustavio radove tražeći dodatni novac zbog većih troškova vađenja ostataka stare srušene konstrukcije betonskog mosta. Ugovorena vrednost radova je bila 45,3 miliona evra na početku izgradnje mosta, koju sa 26,2 miliona finansira Delegacija EU, a 19,1 milion Vojvodina i Novi Sad. Stari Žeželjev most preko Dunava u Novom Sadu je porušen u NATO bombardovanju 1999. godina. Novi most će imati dva železnička koloseka, dve drumske saobracajnice širine 7,7 metara i dve pešačcko-biciklisticke staze širine 2,5 metara. Most će biti dug 474 metra i širok 31 metar.
Vučević: Izvođači što pre da budu na gradilištu
Gradonačelnik Novog Sada rekao je da će dati sve od sebe da se konačno završi izgradnja Žeželjevog mosta, što je u interesu Novog Sada, pokrajine i države Srbije, i poručio je da je najbitnije da izvođači radova što pre počnu sa poslom. "Zadovoljan sam što je prepoznato da je Grad Novi Sad učinio dodatne napore i preuzeo verovatno najveću odgovornost u čitavom ovom lancu za nastavak izgradnje drumsko-želežničkog mosta u Novom Sadu", kazao je Vučević Tanjugu nakon potpisivanja aneksa ugovora. On je naglasio da je veoma bitno da je proces koji traje godinama unazad, konačno finaliziran i da je omogućeno da se nastavi izgradnja drumsko-želežničkog mosta u Novom Sadu.
"Zahvalan sam na podršci koju smo imali i od ministarke (građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorane) Mihajlović i šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta", kazao je Vučević, koji je zahvalio i partnerima - Železnicama Srbije i pokrajini Vojvodina. Vučević je međutim dodao, da Novosađane najviše interesuje činjenica da "mi koliko sutra, odnosno veoma brzo vidimo ponovo da je gradilište otvoreno i aktivno da su izvođači radova na licu mesta". On je dodao da ceo taj posao previše dugo traje zbog čega ogromnu štetu trpi država, ali pre svega Novi Sad. Vučević je objasnio da Novi Sad trpi višestruku štetu ne samo zbog nepostojanja drumsko-železničkog mosta u punom kapacitetu, nego i zbog prekida jedne od najvažnijih saobraćajnica za Novi Sad - veze sa autoputem Beograd - Subotica. Prekinuta je i veza sa industrijskom zonom, lukom Novi Sad, slobodnom carinskom zonom, kao i jedna od najlepših urbanističkih celina Beogradski kej, rekao je Vučević.
Datum: 19.05.2015        Izvor: Tanjug