O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Do sada izdato 660 lokacijskih i 556 građevinskih dozvola
BEOGRAD - Od početka primene novog Zakona o planiranju i izgradnji, u Srbiji je izdato 660 lokacijskih i 556 građevinskih dozvola, izjavila je danas državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Damnjanović.
Predstavnici ministarstva obišli su gotovo sve lokalne samouprave u zemlji kako bi obezbedili obrazovne radionice zaposlenma koji rade na ovom poslu i rešavali probleme koji se javljaju u praksi, rekla je Damnjanović na skupštinskom Odboru za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije. Ona je naglasila da je u prvom mesecu primene zakona bilo najviše problema, u drugom je bilo manje problema, a sadašnji izveštaji govore da je situacija na terenu znatno bolja.
Damjanović je pojasnila da je od početka primene ovog zakona najviše izdato lokacijskih dozvola, dok su građevinske izdate po ranijim zahtevima.
Očekuje se da će već od juna broj zahteva biti znatno veći, rekla je ona i podsetila da od 1. januara sledeće godine počinje izdavanje elektronskih građevinskih dozvola, a do tog datuma će svim lokalnim samoupravama biti omogućeno da koriste poseban softver za tu namenu, a jedini uslov koji treba da ispune je da imaju internet konekciju.
Da bi se izbeglo da lokalni organi odbijaju zahteve za izdavanje lokacijskih dozvola, potpisano je nekoliko uputstava koja preciziraju uslove i to sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom poljoprivrede i preduzećem Putevi Srbije, naglasila je ona.
Takođe, otvoren je i kol-centar preko kojeg svi zainteresovani mogu da se raspitaju o uslovima potrebnim za dobijanje dozvola, a finansijsku podršku za taj centar, koji radi osam sati dnevno, obezbedio je NALED.
Datum: 28.05.2015        Izvor: Novosti