O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Koridor 10 ruši sve pred sobom
Firma “Granit mermer” kod Leskovca nestaće danas posle 50 godina jer se našla na trasi Koridora 10.
Rešenje o rušenju objekata kod Male Kopašnice donela je leskovačka administracija po nalogu Ministarstva finansije iako po Zakonu o eksproprijaciji nije obezbeđena nova lokacija i demontaža skupih mašina. Vlasnik preduzeća Zoran Nikolić ostaje i bez novčane nadoknade za 16 ari placa i 410 kvadrata pod proizvodnim halama sa zabetoniranim ogromnim mašinama.
On ističe da ga danima opsedaju razne državne službe s upozorenjem “da ne pravi problem kada počne rušenje”.
“Sve što smo moj otac i ja sticali decenijama sutra će otići u prah i pepeo, a skupocene mašine kakvih nema ni na prostoru stare Jugoslavije biće odnete na otpad. Uništen je život i meni i mojoj porodici”, jada se Nikolić koji je svojevremeno napustio posao asistenta na građevinskom fakultetu da bi nastavio porodični posao.
Nikolić je, zapravo, u sporu s državnim preduzećem “Putevi Srbije”, čije veštačenje posle eksproprijacije nije prihvatio.
“Njihovi veštaci su izračunali da cela moja imovina vredi 26 miliona dinara, a veštaci koje je pre toga angažovala lokalna samouprava da je vrednost placa nekoliko proizvodnih hala i poslovnog objekta - 96 miliona dinara, što i jeste realna cena”, objašnjava Nikolić, koji se u međuvremenu razboleo.
U Upravi za imovinsko-pravne poslove kažu da je predlagano da se trasa autoputa pomeri nekoliko desetina metara kako bi se izbeglo rušenje “Granit mermera”, ali da to nije prihvaćeno.
“Granit mermer” je, inače, pionir u proizvodnji finalnih proizvoda od granita i mermera u bivšoj Jugoslaviji, koji je nabavio automatizovane mašine za sečenje kamenih blokova, brušenje i poliranje mermera, a kupci još uvek stižu sa prostora od Kladova do Đevđelije
Datum: 10.06.2015        Izvor: B92