O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Mihajlović: Cilj je podići udeo građevinarstva u BDP
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da je cilj Vlade Srbije da podigne udeo građevinarstva u ukupnom BDP sa sadašnjih 2,5 odsto.
Kako je saopštilo resorno ministarstvo, Mihajlović je u Beogradu, na sastanku sa članovima francuske Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom, istakla da je cilj i da se realizuju započeti projekti u putnoj i železničkoj infrastrukturi vredni 4,5 milijardi evra i započnu novi projekti sa novim investitorima. "Čuvanje postojećih i mogućnost otvaranja novih radnih mesta je naš krajnji cilj“, rekla je Mihajlović.
Ona je francuskoj delegaciji koju je predvodila predsednica grupe prijateljstva sa Srbijom Martin Karijon Kuvrer predstavila infrastrukturne planove Srbije kroz najvažnije kapitalne projekte sa akcentom na Koridor 10 i poručila da ekonomska saradnja dve zemlje može biti bolja na osnovu ranije potpisanog Sporazuma o strateškom prijateljstvu sa Francuskom, jedinim te vrste u Evropi. Mihajlović je predstavnicima francuskog parlamenta poručila da pozovu francuske kompanije da razmotre mogućnosti za ulaganje u Srbiju kroz projekte "Srbija razmišlja regionalno".
„Za nas je važno povezivanje sa regionom Zapadnog Balkana“, rekla je Mihajlović i podsetila predstavnike francuskog parlamenta da Srbija prvi put ima saradnju i sa Albanijom na infrastrukturnim projektima sa kojom želi da se poveže sa evropskom transportnom mrežom.
Kuvrer je istakla da je Francuska svesna osetljivog perioda za Srbiju u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji te da Srbija može da računa na podršku. "Sa pažnjom posmatramo vaše aktuelne projekte koji su budućnost Srbije ali i Evrope“, izjavila je Kuvrer.
Sastanku je prisustvovala i Kristina Moro, ambasadorka Francuske u Srbiji, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Datum: 17.06.2015        Izvor: Tanjug