O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Pokrajina uplatila novac za radove na Žeželjevom mostu
Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine uplatila je danas 234,8 miliona dinara za dodatne radove na izgradnji Žeželjevog mosta u Novom Sadu, izjavio je Tanjugu direktor te pokrajinske institucije Nebojša Malenković.
Time je ispunjena ugovorna obaveza pokrajine u nastavku realizacije tog kapitalnog projekta i "sad očekujemo da i Grad Novi Sad isplati svoj deo novca za tu namenu, u iznosu od 117 miliona dinara", istakao je Malenković. On je napomenuo da je Uprava za kapitalna ulaganja uplatila taj ugovoreni iznos novca za nastavak radova na mostu, na račun Grada Novog Sada, tek pošto je prethodnog dana od JP "Zzeleznice Srbije" stigla potpuna i ispravna dokumentacija, kojom se između ostalog potvrđuje i da je data bankarska garancija za novi ugovor.
"Mi smo obavili naš deo posla kako bismo otkočili radove na izgradnji Zzeželjevog mosta, objekta od izuzetnog značaja za čitavu našu zemlju", naglasio je Malenković. Novac za dodatne radove na tom mostu trebalo bi, sa računa Grada Novog Sada, da bude prosleđen "Zzeleznicama Srbije" koje su, u ime države investitor projekta izgradnje tog drumsko-železničkog mosta na Dunavu.
To preduzeće će predviđeni iznos proslediti špansko-italijanskom konzorcijumu "Azvi", koji je izvođač radova.
Konzorcijumu "Azvi" trebalo bi da za dodatne radove na mostu bude uplaćen ukupan iznos od 351 milion dinara, od čega je oko 234 miliona dinara obaveza pokrajine a 117 miliona dinara uplaćuje Grad Novi Sad.
Pošto je prošle godine ugašen pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja pokrajina, u skladu sa odgovarajućim zakonskim propisima, ne može direktno da uplaćuje novac za tu namenu izvođaču radova.
Radovi na izgradnji Zzeželjevog mosta prekinuti su u februaru prošle godine a još u novembru 2013. godine trebalo je da bude završen takozvani "lot 2", za koji je pre oko mesec dana potpisan aneks ugovora o dodatnim radovima.
Ukupni iznos za izgradnju tog objekta, koji zajednički finansiraju EU, AP Vojvodina i Grad Novi Sad, povećan je u proteklih godinu i po sa 45 miliona evra na 48 miliona evra.
Datum: 19.06.2015        Izvor: Novosti