O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Renoviran aerodrom: Do aviona bez gužve
Za samo 39 dana aerodrom "Nikola Tesla" završio adaptaciju sprata Terminala 1. Za putnike na čarter linijama posebna pasoška i carinska kontrola. STARI Terminal 1 na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" proširio je svoje kapacitete na još 1.480 kvadrata. Izvođači radova, domaće građevinske firme, posao vredan 45 miliona dinara završili su za samo 39 dana. Formiran je i novi granični prelaz sa carinskim i četiri šaltera pasoške kontrole.
"Mi smo spremni da te ugovore raskinemo, ako ne ubrzaju radove, jer smo sigurni da bismo i sa drugim izvođačima završili Koridor 10 do kraja 2016. godine" rekla je ministarka novinarima u Vladi Srbije i dodala da taj rok ističe krajem sledeće nedelje. Tako će putnicima, koji se na ovom terminalu registruju za čarter i letove niskobudžetnih avio-kompanija, biti omogućen brži i komforniji pristup tranzitnoj zoni odnosno gejtovima. Roditelji sa malom decom mogu da koriste posebnu prostoriju u okviru prostrane i ulickane čekaonice, a u planu je i otvaranje ugostiteljskih i trgovinskih sadržaja u ovom delu beogradske vazdušne luke. Inače, osim manjih radova na redovnom održavanju, Terminal 1 je sada rekonstruisan prvi put posle njegove izgradnje 1962. godine. A, pre turista, u poslednjoj kontroli izvedenih radova, bila je ekipa "Novosti".
- Završili smo radove na spratu Terminala 1, koji je spreman da primi putnike - kaže za "Novosti" Saša Vlaisavljević, v.d. generalnog direktora "Nikole Tesle". - U prvoj polovini jula prelazimo na obnovu prizemlja i veznog dela sa Terminalom 2. Ukupna površina za uređenje je oko 3.700 kvadrata. Posao obuhvata renoviranje i opremanje prostora novim, savremenim enterijerskim rešenjima šaltera i formiranje novih komercijalnih sadržaja. Uređenjem prizemlja Terminala 1 dobiće se novi, reprezentativniji i moderniji prostor koji će se iskoristiti u komercijalne svrhe, a usluge koje aerodrom pruža biće podignute na viši nivo. Procenjena vrednost ove investicije iz sopstvenih izvora aerodroma iznosi oko 180 miliona dinara.
Prema rečima Vlaisavljevića, nakon proširenja i Terminala 2, za 14 meseci, kapacitet aerodroma "Nikola Tesla" biće podignut na oko sedam i po do osam miliona putnika godišnje.
Taksa u Terminalu 1, odnosno putnički servis, trenutno iznosi 12 evra po odlazećem putniku, dok je naknada za bezbednost 3,3 evra. Beogradska vazdušna luka za sada ne planira promenu cene za putnički servis i naknade za bezbednost.
Datum: 23.06.2015        Izvor: Novosti