O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Mali: Intenzivno radimo na projektu gondole u Beogradu
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da se intenzivno radi na realizaciji projekta gondole koja će povezivati Novi Beograd, Adu Ciganliju i Košutnjak, dodajući da su gondole među najzanimljivijim turističkim atrakcijama, ali i gradsko prevozno sredstvo budućnosti.
Mali je u izjavi Tanjugu, rekao da je sproveden postupak javne nabavke za usluge izrade prethodne studije opravdanosti sa generalnim projektom za izgradnju gondole u Beogradu. "Završen je postupak javne nabavke, a zaključenje ugovora sa izabranim ponuđačem se očekuje krajem meseca. Želimo da na taj način unapredimo razvoj novog vida saobraćaja u gradu, kao i turističku ponudu prestonice", rekao je Mali. Kako je istakao, definisan je rok za završetak prethodne studije opravdanosti, a on je 60 dana od dana potpisivanja ugovora, odnosno do kraja septembra. Studija se, dodao je on, radi fazno - generalni projekat u roku od 30 dana od zaključenja ugovora, a prethodna studija i finalna vezija elaborata u roku od 60 dana od dana potpisivanja ugovora.
"Ozbiljno smo pristupili ovom poslu s obzirom da Beogradu trenutno nedostaje takav vid prevoza. U mnogim svetskim gradovima, poput Rija de Žaneira i Lisabona, gondole su jedne od najzanimljivih turističkih atrakcija, ali i gradsko prevozno sredstvo budućnosti", rekao je Mali.
Prema njegovim rečima, Beograd ide u korak sa vremenom, a grad njegove veličine i značaja svakako zaslužuje gondolu kao prevozno sredstvo, koje je pritom ekološko, brzo i velikog kapaciteta, dok su troškovi održavanja niski.
Grad Beograd i JP "Skijališta Srbije" su u maju ove godine potpisali Protokol o saradnji na pripremi realizacije navedenog projekta.
Datum: 21.07.2015        Izvor: Tanjug