O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
BG posle 11 godina gradi podzemnu garažu
U centru Beograda nedostaje oko 5.000 parking mesta, a kako bi se problem rešio do kraja godine biće završeni projekti za podzemnu garažu na Studentskom trgu. Takođe se radi i na projektu za nadziđivanje garaže na Obilićevom vencu, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.
Prema Vesićevim rečima, garažu na Studentskom trgu, kapaciteta 750 parking mesta, gradiće "Parking servis" sopstvenim sredstvima. Raspisana je javna nabavka za projektanta za ovu investiciju vrednu oko deset miliona evra, a očekuje se da taj posao bude završen do kraja ove godine kako bi gradnja mogla da počne sledeće godine. Gradski menadžer naveo je i da je raspisana i javna nabavka za projektovanje dodatnih spratova na garaži Obilićev venac, koja je najopterećenija u gradu, sa 220 novih parking mesta.
"Posebno želim da istaknem da smo ponosni zato što će Beograd posle jedanaest godina ponovo graditi podzemnu garažu jer je poslednja koja je izgrađena bila ona ispod Pionirskog parka u aprilu 2005. godine", kazao je Vesić, gostujući na Radio-televiziji Srbije, a prenela služba za informisanje Grada Beograda.
Prema najavi gradskog menadžera, u saradnji sa EBRD gradiće se i nekoliko garaža kroz javno-privatno partnerstvo, među njima su garaže na Trgu republike, u Kosovskoj ulici, Skerlićevoj ulici, na Crvenom krstu i u Ulici Tadeuša Košćuška.
"Javnost već zna da će centar grada u narednih četiri do pet godina biti pretvoren u pešačku zonu. Da bismo to uradili moramo da obezbedimo dodatna parking mesta kako za stanare u pešačkoj zoni, tako i za one koji će dolaziti u ovaj deo grada. Zato će deo garaža biti namenjen stanarima, koji će po povoljnijim uslovima i ukoliko žive u zoni, moći da zakupe parking mesto. Drugi deo biće komercijalan za sve one koji dolaze u centar Beograda", istakao je Vesić.
Datum: 12.08.2015        Izvor: B92