O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
BG na vodi: Sve su kuće porušene počinje gradnja kule
Kamen temeljac za prve dve zgrade biće postavljen do 25. septembra. Arapi za sređivanje Hercegovačke i šetališta dali pet miliona evra. Poslednji objekat na mestu gde bi do 25. septembra trebalo da bude postavljen kamen temeljac za prve dve stambene kule, predviđene projektom "Beograd na vodi", juče je srušen! Gradonačelnik Siniša Mali prisustvovao je njegovom uklanjanju, usput obišavši radove na rekonstrukciji Hercegovačke ulice i Savske promenade, koji su uveliko u toku.
- Ovo je jedinstveni trenutak, jer rušenje ove zgrade označava formalni početak projekta "Beograd na vodi" - izjavio je Mali. - Apsolutno smo u dinamici da između 20. i 25. septembra postavimo kamen temeljac za stambene kule. Gradonačelnik je podsetio na brojke koje su obeležile prethodnih godinu dana neprekidnog rada da bi se ovaj trenutak ostvario u predviđenom roku - 233 objekta su porušena, 94 porodica raseljene iz ovog područja, 158 kilometara pruge je uklonjeno, kao i 54 plovila koja su ružila reku.
- Ovo je zajednički rad Opštine Savski venac i Grada Beograda i svih organa na nivou Srbije, prilika da pokažemo da na brz i efikasan način možemo da ispunimo sve rokove.
Paralelno je u toku i potpuna rekonstrukcija Hercegovačke ulice i Savske promenade u dužini od 250 metara. Obe obnove finansirali su arapski investitori, u vrednosti oko pet miliona evra, dok je Grad Beograd za rušenje objekata na području "Beograda na vodi" izdvojio oko 60 miliona dinara.
Hercegovačka ulica dobiće potpuno nov izgled, sa novim trotoarima i kanalizacijom. Kraj radova očekuje se do 9. septembra. Promenada će biti završena oko 31. istog meseca, a odmah nakon toga nastavićemo radove na drugom delu šetališta - najavio je Mali.
USKLAĐIVANjE PROJEKTA OBALOUTVRDE
DOZVOLA za sređivanje obaloutvrde, prema tvrdnjama gradonačelnika, nije bila povučena od strane nadležnog ministarstva.
To je pogrešno preneseno. U ovom trenutku radi se na usklađivanju idejnog rešenja kako će izgledati obaloutvrda sa pravilnikom ministarstva - napomenuo je Mali.
MALI: PKB DUGUJE 60 MILIONA EVRA
GRADONAČELNIK se osvrnuo i na nezadovoljstvo sindikata najavljenom prodajom PKB.
- PKB duguje 60 miliona evra i zato nastojimo da pronađemo investitora koji će uspešno da nastavi proizvodnju u toj firmi. Spreman sam da razgovaram sa sindikatima - napomenuo je Mali.
Datum: 13.08.2015        Izvor: Novosti