O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Građani i Gradska uprava zaustavili nelegalnu gradnju na Bežanijskoj kosi
Gradski i opštinski inspektori zaustavili su nelegalnu gradnju u Ulici majora Branka Vukosavljevića na Bežanijskoj kosi i naložili da se teren vrati u pređašnje stanje, izjavio je gradski urbanista Milutin Folić.
Pre dva dana dobili smo dopis građana ovog dela grada koji su nas obavestili da je u Ulici majora Branka Vukosavljevića započeta nelegalna gradnja. Odmah smo reagovali, izašli na teren sa gradskim i opštinskim inspektorima i zaustavili radove uz zahtev da se sve vrati u pređašnje stanje – rekao je Folić i pozvao građane da ukoliko uoče nelegalnu gradnju, to i prijave. Obaveza svih nas je, dodao je Folić, da budemo inspektori i čuvamo grad od nelegalne gradnje.
Sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić prezicirala je da su nadležni inspektori na navedenoj lokaciji utvrdili da je prostor ograđen gradilišnom ogradom prema Ulici majora Branka Vukosavljevića i delimično bočno.
Uklonjeno je rastinje na delu lokacije i započeto ravnanje terena na delu ograđenog područja. Takođe, postavljen je jedan kontejner manjih dimenzija. Ograđeno područje je dimenzija oko 105 sa 150 metara, ukupne površine 1.575 kvadratnih metara - navodi Panić i dodaje da je nadležni građevinski inspektor opštine Novi Beograd uspeo da reši ovu situaciju.
Posle konstatovanja situacije na terenu, on je doneo rešenje NN licu da o svom trošku ukloni odnosno vrati u prvobitno stanje bespravno izvedene građevinske radove kojima je započeta priprema za formiranje gradilišta. Utvrđeno je da lice treba da demontira i ukloni montiranu ogradu od profilisanog pocinkovanog lima, visine oko dva metra. Rešenje o uklanjanju odnosi se i na delove objekta koji nisu opisani u rešenju o rušenju, a nastali su nakon sastavljanja zapisnika o izvršenom inspekcijskom pregledu – objasnila je Zagorka Panić.
Datum: 14.08.2015        Izvor: Blic