O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
"Yura" gradi svoju najveću fabriku u Leskovcu
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je danas da će južnokorejska kompanija Jura (Yura) izgraditi još jednu fabriku u Leskovcu i zaposliti 3.000 radnika. Cvetanović je na konferenciji za novinare rekao da je o tom planu danas razgovarao sa predstavnicima uprave Jure. "Izrazili su želju da grade još jednu fabriku u Leskovcu i ona bi bila najveća Jurina fabrika na svetu. Ako taj projekat bude uspeo, postoje izgledi da Južnokorejci i dalje investiraju u naš grad", kazao je Cvetanović.
Jura je 2010. godine u Leskovcu otvorila fabriku elektro-kablova u kojoj sada radi 1.692 radnika, s prosečnom bruto zaradom od 362 evra. U toku je prijem još 276 radnika. Buduća fabrika te kompanije biće izgrađena na jednoj od dve lokacije u Leskovcu gde su bile nekadašnje društvene fabrike koje više ne rade. Te fabrike biće ponuđene 18. septembra na licitaciji, na kojoj će grad Leskovac učestvovati i pokušati da ih otkupi za potrebe novih investitora.
On je kazao da izgradnja zavisi od kupovine tih lokacija, ali i od pomoći Vlade Srbije u vidu subvencija za otvaranje novih radnih mesta.
"Njihov je plan da fabriku izgrade u martu naredne godine, i da već u aprilu zaposle 700 radnika, do 1.300 radnika u 2016. i do 3.000 radnika do 2019. godine", rekao je Cvetanović.
"Oni su dve godine radili analize i zaključili da su naši radnici najvredniji, najmarljiviji i postižu najbolje efekte, pa je zbog toga bord direktora odlučio da u Leskovcu gradi još jednu fabriku", rekao je gradonačelnik.
Datum: 04.09.2015        Izvor: Beta