O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Probijen još jedan tunel na Koridoru 11 kod Takova
Na Koridoru 11, u blizini Takova, danas je probijena leva cev tunela Savinac u dužini od 270 metara, a potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je da će autoput od Ljiga do Preljine biti u saobraćaju iduće godine.
Predstavnici Koridora Srbije su potvrdili najave ministarke Mihajlović da će autoput na deonici LJig - Preljina biti završeni i pre zvaničnog roka - a to je 25. avgust 2016. godine. "Kao što se po jutru dan poznaje, tako se i po probijanju tunela Savinac vrlo jasno vidi da ćemo mi sledeće godine ići ovim autoputem", rekla je Mihajlović koja je prisustvovala probijanju tunela sa direktorom Koridora Srbije Dmitrom Djurovićem.
Sa različitih strana dva bagera su probila poslednji metar kamena nakon čega su radnici to obeležili otvaranjem šampanjca.
Mihajlović je rekla da je deonica Ljig - Preljina u dužini od 40 kilometara veoma teška i da na njoj ukupno ima 66 mostova, od kojih je do sada završeno 57.
- Ide sve u roku i ove godine se vidi razlika u odnosu na sve prethodne - rekla je ministarka ističući da je uspeh u tom projektu rezultat timskog i danonoćnog rada.
Tunel Savinac je probilo domaće preduzeće Planum koje je angažovano kao podizvodjač, dok je glavni izvodjač radova na toj deonici azarbejdžanska kompanije Azvirt.
- Naročito u poslednjih godinu dana ovo je rezultat isključivo timskog rada i predstavnici ministarstva su stalno na terenu i pomažu da se prevazidju sve prepreke i da bi se sve uradilo u roku. Niko ovde ne radi sam, već radimo kao tim i to želimo da pokažemo gradjanima Srbije - naglasila je Mihajlović.
Ona je istakla da se radi i po 24 casa dnevno kako bi Srbija što pre imala autoput na tom pravcu koji će joj pomoći da poveća svoje prihode i i da se privredno razvija.
Datum: 17.09.2015        Izvor: Blic