O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Koridori raskidaju ugovor sa Trejs grupom na Koridoru 10
Koridori Srbije će raskinuti ugovor sa bugarskom Trejs grupom zbog spore izgradnje obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10, rečeno je danas Tanjugu u tom preduzeću. Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović je izjavio da je Trejs grupa obavila svega 13 odsto posla ističući da su Koridori imali korektan odnos prema toj kompaniji, koja je više puta upozoravana da mora da pokrene radove.
Bugarska "Trace Group Hold plc" je krajem juna 2014. dobila posao gradnje obilaznice oko Dimitrovgrada na Koridoru 10 i tako zamenila na toj deonici austrijsku Alpinu koja je bankrotirala 2013. godine. Trejs je dobio rok za gradnju od 450 dana, a vrednost ugovorenih radova je iznosila 2,26 milijardi dinara.
Na deonici obilaznica oko Dimitrovgrad - granica sa Bugarskom Trejs je trebalo da izgradi autoput dužine 5,8 km u punom profilu, sedam mostova dužine od 20 do 500 metara, čiji je raspon između 30 i 35 metara, takode, u punom profilu.
Đurović kaže da će resorno ministarstvo i Svetska banka, koja kreditira gradnju na toj deonici, podržati Koridore da se nakon raskidanja ugovora po ubrzanoj proceduri izabere novi izvođač radova.
On je dodao da će ta deonica biti završena do kraja 2016. godine, do kada treba da bude završen ceo putni Koridor 10 kroz Srbiju.
“Veoma je važno da ovakav ugovor bude raskinut i to pokazuje da srpska vlada može da kontroliše rad kompanija sa kojima postoji ugovor. Ustanovljeno je da nema napretka i mi smo to, takođe, ustanovili. Sada je važno da se pred početak nove sezone pronađe novi izvođač radova”, izjavio je šef Svetsk banke u Srbiji Toni Verheijen za B92.
Datum: 19.10.2015        Izvor: Blic