O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Autoput do Bugarske gotov za 15 meseci
Završena deonica na istočnom kraku Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada. Puštena deonica duga 13 kilometara od Ćiflika do Staničenja. Premijer Vučić ističe da autoputevi donose i više posla i investicija. Ostalo nam je još 15 meseci da završimo posao na Koridoru 10. Posle toga ćemo udvostručiti broj turskih putnika i teretnog saobraćaja. Želimo da naplatimo drumarinu i da u ovom delu Srbije imamo više ugostiteljskih objekata, izjavio je u sredu premijer Aleksandar Vučić na otvaranju 13 kilometara auto-puta od Crvene reke do Ćiflika. Ovo je prva završena deonica na Istočnom kraku Koridora 10, koji se proteže od Proseka do granice sa Bugarskom.
Završen je i deo od Ćiflika do Staničenja, ali samo poluprofil, odnosno tri trake u jednom smeru, dok su u toku radovi na desnoj strani budućeg auto-puta. - Nije važan samo put koji nam stiže ispred kuće. Auto-putevi donose najviše. I posla i investicija - rekao je Vučić. - Oni će nam pomoći da dovedemo nove ulagače koji će omogućiti neuporedivo bolju putnu komunikaciju. Da zaposlimo i Belopalančane, građane Pirota, Nišlije i mnoge druge.
Govoreći o razvoju južnog dela Srbije, Vučić je najavio da će Vlada dati posebne subvencije za pet okruga, kako više ne bi bili siromašni deo zemlje, i da za tri godine idu u korak sa ostalim delovima države.
- Naš posao je da pokažemo da nam je jednako stalo do Bele Palanke i Babušnice, kao i do Beograda i Novog Sada - istakao je on.
Vučić je poručio da Srbija može uspeti u svemu samo ako svi zajedno pristupe rešavanju svih problema, jer ako se budu gledali lični i partijski interesi, ništa neće moći da se uradi, i zato ga partije ne zanimaju, nego samo Srbija.
Poželevši uspeh i sreću u predstojećoj godini, Vučić je konstatovao da će 2016. biti bolja nego 2015, a 2017. uspešnija od 2016.
Radove na deonici od Crvene reke do Ćiflika izvela je najveća grčka građevinska firma "Aktor", a ukupna vrednost ugovora je 43 miliona evra. Na trasi je izgrađeno 15 mostova, dva nadvožnjaka i most na petlji Bela Palanka.
Od Ćiflika do Staničenja završena je samo leva traka auto-puta u dužini od 12,2 kilometra sa osam mostova, tri nadvožnjaka i odmorištem u Sinjcu. Na ovom delu angažovana je španska firma "Rubau", a radovi će ukupno koštati oko 34 miliona evra.
KUPOVINA LUKE BAR
Odgovarajući na pitanja novinara o mogućnosti kupovine crnogorske luke Bar, Vučić je rekao da će to zavisiti od partnera sa kojima bi Srbija ušla u finansiranje celog projekta, a trenutno se o tome razgovara sa predstavnicima dve zemlje.
- Ako se dogovorimo, konkurisaćemo da u javnoj, transparentnoj proceduri, pobedimo na tenderu za luku Bar - objasnio je on. Vučić je najavio da je Srbija zainteresovana za još neke ekonomske projekte u regionu i da će, ako se otvore mogućnosti, biti spremna "da se ekonomski širi u regionu i da postiže sve značajnije rezultate".
Datum: 31.12.2015        Izvor: Novosti