O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Grade put iz dva pravca
Raspisan tender za izgradnju pristupnih saobraćajnica kod Prokopa, deo bi trebalo da bude završen do kraja ove godine. Povezivanje s Bulevarom kneza Aleksandra i auto-putem. Prokop je otvoren, ali izgradnja se nastavlja. Završeni su radovi koji omogućavaju osnovnu staničnu funkciju sa kapacitetima za unutrašnji i međunarodni saobraćaj, ali ostalo je još mnogo posla za građevince. Pristupne saobraćajnice i stanična zgrada samo su deo nedostajućih elemenata stanice Beograd - centar. Direkcija za građevinsko zemljište već je raspisala tender, a rok za podnošenje predloga je 29. februar.
Naredna faza uključuje izgradnju saobraćajnog i putničkog prilaza sa auto-puta E-75 i obodnih gradskih saobraćajnica, prateće infrastrukture, kao i stanične zgrade. U prvoj fazi radova završiće se već probijeni podvožnjak ispod Bulevara mira. Za početak, koristiće se i postojeći prilazi kod Hitne pomoći i iz Ulice Dragana Mancea, kod Partizanovog stadiona.
U drugoj fazi radova, kada se bude gradila stanična zgrada na Maleškom brdu, nići će velika petlja, kao prava veza Prokopa sa niškim auto-putem. Tada je planirana izgradnja pristupa donjem staničnom trgu, biciklistička staza, parking za dvotočkaše i taksi vozila. Poslednja faza predviđa i izgradnju komercijalnih sadržaja, poput tržnog centra i garaže sa nekoliko nivoa.
PETLjA "ŽABA" DO HITNE POMOĆI
IZGRADNjOM petlje "Žaba" biće povezan Prokop sa jedne i Hitna pomoć sa druge strane, a saobraćajnica Transverzala će je povezati sa Bulevarom oslobođenja. Izgradnjom pomenute petlje zadržaće se prilazi MUP i Hitnoj pomoći, a sa suprotne strane nalaziće se kružna raskrsnica kojom će se stizati do BIP-a.
Datum: 29.01.2016        Izvor: Novosti