O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Lakše preko Jadra i Zapadne Morave
BLIŽI se kraj mukama stanovnika Gornjeg Jadra, koje traju od majskih poplava 2014. godine, kada je nabujali Jadar uništio most izgrađen 1995. godine. Radovi na novom mostu koji se gradi na mestu starog, u punom su zamahu. Ojačanja, uređena i ulepšana pločama sa bočnih strana su završena, radi se središnje ojačavanje iz korita reke ka delu mosta preko kog će prelaziti vozila i ljudi, kao i uređenje reke u oba pravca, uz postavljanje obaloutvrde. Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, podseća da je grad imao projekat, a novac za radove obezbedila je Vlada Srbije, preko JP "Putevi Srbije".
- Pre nego što je postavljen privremeni most, meštanima smo obezbedili pontonski koji je obezbeđivala Vojska Srbije, a za to smo plaćali skoro sedam miliona dinara - kaže Petrović uz zahvalnost Vladi Srbije. Ovaj most podiže se nedaleko od spomen-kompleksa posvećenog stradanju 3.000 ljudi ovog kraja u fašističkoj kaznenoj ekspediciji, oktobra 1941. godine.
Novi most preko Zapadne Morave dobiće i u Trsteniku na mestu visećeg mosta, takođe oštećenog tokom poplava u maju 2014. Radovi se planiraju u drugoj polovini ove godine, a ugovor su potpisali predstavnici opštine, JKP "Komstan" i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Projekat se pokreće zahvaljujući bespovratnim sredstvima Nemačke razvojne banke (KFV) od 452.000 evra.
- Most će i dalje moći da nosi magistralni cevovod, odakle se vodom snabdeva oko 15.000 Trsteničana, ali će ujedno biti predviđen i za pešake - kaže Miroslav Aleksić, predsednik opštine.
- Povezaćemo pešačku zonu duž leve i desne obale Zapadne Morave i započeti projekat uređenja Omladinskog keja čime će se dobiti izuzetan prostor za odmor rekreaciju. Imamo i kompletno pripremljen projekat uređenja i regulacije rečnog toka.
Datum: 05.02.2016        Izvor: Novosti