O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Vesić: Duž Ulice Kneza Miloša biće podzemni parking
BEOGRAD - Duž cele Ulice kneza Miloša, čija će rekontrukcija početi sledeće godine, biće izgrađen podzemni parking, čime će se dobiti više od 480 parking mesta, dvostruko više nego sada, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić. On je gostujući na RTV Studio B naglasio da je to jedna od većih rekonstrukcija ali prva koja će biti urađena na drugačiji način, a protok saobraćaja biće mnogo brži, saopštila je gradska SLužba za informisanje.
"To će biti potpuno nova ulica, ispod čitave ulice biće parking u jednom nivou, dobićemo 480 parking mesta, umesto dosadašnjih oko 250. Parkiranje će delom biti ostavljeno za stanare koji tu žive, a ostatak će biti pod komercijalnim cenama", rekao je Vesić. On je ukazao da će se duž čitave ulice dobiti po tri saobraćajne trake sa obe strane, sa zelenilom između. "Dobićemo ulicu koja će biti po svim svetskim standardima. To je jedna od naših najvećih i najprometnijih ulica, a ovaj način spuštanja parkinga ispod ulice je model iz Madrida i Barselone" dodao je Vesić.
Prema njegovim rečima, Trg Slavija biće uređen tako da nijednog časa neće biti moguće stajanje, neće biti ni autobuskih stajališta, niti će automobili moći da stanu.
"Pešački prelazi biće udaljeni od trga što će omogućiti da, kada autobusi ili automobili uđu u Slaviju, neće imati razlog da se zaustavljaju. To će ubrzati protok saobraćaja. Rekonstrukcija počinje odmah posle beogradskog maratona, u maju, i trajaće 155 dana" naglasio je gradski menadžer.
Govoreći o manifestaciji Dani Beograda, on je podsetio da je prošlo 1.138 godina od kad je prvi put grad pomenut pod ovim imenom i 149 godina od kada su Turci knezu Mihailu Obrenoviću predali ključeve grada.
"Ime Beograd je prvi put pomenuto 16. aprila, a ključevi su predati 19. aprila, i zato Dane Beograda slavimo od 16. do 19. aprila. Pripremili smo čitav niz bogatih manifestacija, a između ostalih ćemo važne eksponate iz muzeja izložiti u Skupštini grada koju ćemo otvoriti za građane".
On je dodao da će se posle 20 godina obnoviti Dečje proleće, biće Pesnički matine na Cvetnom trgu, koncerti džeza i mnogo drugih programa koji će pokazati koliko je bogat naš grad.
"Već sada se pripremamo i za sledeću jubilarnu godinu, kada se slavi 150 godina od predaje ključeva grada Beograda. U okviru Dana Beograda biće dodeljene i nagrade grada Beograda koja se dodeljuje na svečnoj sednici", rekao je Vesić.
Datum: 09.02.2016        Izvor: Tanjug