O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Mihajlović: Na 27 kilometara nijednog radnika, to ne može
UŽICE - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ponovo je danas upozorila izvođače radova angažovane na obnovi puteva u Srbiji, da će biti raskinuti ugovori s firmama čijih radnika nema na terenu. "Kada sam dolazila danas u Užice preko Rudnika, na deonici od 27 kilometara nismo zatekli nijednog radnika i to je drugi put da prolazim tim putem i da ne vidim radnike. Izvođač je Srbijaautoput i moj poziv je da pod hitno pošalju svoje radnike i počnu da rade", rekla je Mihajlović Tanjugu.
Kako kaže, nije potrebno da izvođač radova objašnjava da "nešto treba da se suši i slično", s obzirom da ju je i v.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak uverio da su radnici morali da budu na terenu. Mihajlović je rekla da će u narednih sedam dana ekipe ministarstva obići sve deonice gde se obavlja rehabilitacija putne mreže iz programa koji finansiraju Svetska banka, Evropska investiciona banka, Evropska banka za obnovu i razvoj i država Srbija sa ukupno 400 miliona evra za obnovu oko 1.100 km puteva širom zemlje.
"Imenovaćemo svakog izvođača koji ne radi svoj posao i budite sigurni da će već u naredne dve nedelje biti raskinuti ugovori ukoliko ne počnu da rade. Niko nema prava nijedan dan niti sat da ne bude na terenu, jer je vlada dala garancije za taj novac", navela je Mihajlović.
Dodala je da će u putnu mrežu u Zlatiborskom okrugu biti uloženo milijardu i po dinara i da će samo na teritoriji Užica biti uloženo u 46 kilometara 400 miliona dinara.
Najavila je i da će u junu biti položen kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Užicu, da je završena projektno tehnička dokumentacija i da će uskoro biti raspisan tender za izvođača radova za prvu fazu tog projekta, kao i da je vrednost prve faze 3,2 miliona evra.
Datum: 05.04.2016        Izvor: Tanjug