O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Cela obilaznica gotova već 2018.
Otvorena deonica od Ostružnice do Dobanovaca, duga 10 kilometara, na traso oko Beograda. Izgradnja druge trake koštala je 1,38 milijardi. Vozači od u sredu konačno mogu da idu trasom od Dobanovaca do Ostružnice auto-putom u oba smera. Ovaj deo obilaznice oko Beograda, u dužini od 10 kilometara, u sredu je otvorila ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i najavila da bi ova saobraćajnica, koja je ukupno duga 46 kilometara, trebalo da bude završena najkasnije za dve godine.
Izgradnja druge trake na deonici od mosta na Savi kod Ostružnice do Dobanovaca koštala je 1,38 milijardi dinara, a radovi su finansirani kreditom Evropske investicione banke. Asfalt su postavili radnici dve domaće kompanije, MBA "Ratko Mitrović niskogradnja" i "Planum". Na ovih deset kilometara je radilo 130 radnika dnevno i 60 mašina. - Ostalo nam je da ugovorimo još 22,6 kilometara i mi radimo na tome - rekla je Mihajlovićeva. - Nismo želeli u toku tehničke vlade da potpisujemo ugovore, ali verujem da ćemo onog trenutka kad bude izabrana nova vlada potpuno završiti finansijski okvir i da ćemo moći da kažemo da počinjemo i to da radimo.
Mihajlovićeva je podsetila da se obilaznica gradi od 1990. godine i da je prekidana iz raznih razloga, od nedostatka novca i projekata do nezavršene eksproprijacije zemljišta.
Iako radovi na mostu preko Save još nisu počeli, a najavljeni su još u januaru, ministarka je obećala da će on biti gotov do kraja sledeće godine, a cela obilaznica početkom 2018. Kada bude gotova, vozači će prolaziti kroz četiri tunela i preko više od 40 mostova i nadvožnjaka.
SMETALI IM I KIŠA I SUNCE
VRŠILAC dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak je istakao da na ovom delu obilaznice ima najviše saobraćaja i da dnevno tom deonicom prođe više od 15.000 vozila, od čega je oko 3.500 kamiona. - Ona je najopterećenija i zato je bitno što smo uradili ovu drugu fazu auto-puta da, najpre zbog bezbednosti - rekao je Drobnjak. - Posao smo završili za dve godine. Trebalo je da bude gotovo u oktobru, ali je malo kasnilo. U 2014. zbog poplava, a u 2015. zbog visokih temperatura. Zbog tehnologije izgradnje izvođači nisu mogli nekim danima da rade.
MINISTARKA U KONTROLI
POSLE izbora ću lično kontrolisati sve radove na rehabilitaciji puteva - rekla je u sredu ministarka Mihajlović obilazeći gradilišta u okviru projekta obnove putne mreže u Srbiji, koji se finansira sa 400 miliona evra. Mihajlovićeva je naglasila da izvođači moraju da ubrzaju rad i poštuju predviđene rokove i podsetila da će rehabilitacijom biti obuhvaćeno 1.100 kilometara puteva u Srbiji.
- Deonica Topola - Rudnik je veoma važna. Posao mora da se završi u predviđenom roku, a i radovi na deonici Aranđelovac - Lazarevac, gde je u startu bilo problema s projektom, biće završeni na vreme - rekla je ministarka.
Datum: 21.04.2016        Izvor: Novosti