O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Izraelci prodali zemljište u Ulici kneza Miloša u Beogradu za 15,9 mil EUR
Izraelska grupacija "Elbit Imaging", u okviru koje posluje kompanija "Plaza Centers", prodala je nepoznatom kupcu za 15,9 mil EUR zemljište u Ulici kneza Miloša na kojem se nalaze ruševine nekadašnje zgrade MUP-a, gde je trebalo da se gradi kula od 120 metara.
- Lokacija MUP-a ima veliki potencijal da postane glavna destinacija Beograda, ali kao građevina mešovite namene van je našeg fokusa na centre zabave i kupovine. Upravljanjem i nabavkom dozvola i planova uspeli smo da postignemo veću cenu od 13,5 mil EUR koliko je bila knjigovodstvena vrednost objekta- izjavio je Don Keren, izvršni direktor "Plaza Centers".
Objekat je prvi put država Srbija prodala još 2007. za čak 29 mil EUR, ali su Izraelci na građevinsku dozvolu čekali čak devet godina, da bi na kraju odlučili da posao prepuste drugom investitoru.
Ipak, ova kupoprodaja ne znači da u ovom delu prestonice neće nići tržni centar ili hotel. Podsetimo, ministarka građevine saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je u aprilu razgovarala sa delegacijom kompanije "Afi Europe" o realizaciji projekta u Ulici Kneza Miloša, na prostoru nekadašnje zgrade saveznog MUP-a.
"Blic" takođe podseća da je pre nešto više od mesec dana završen Javni uvid u Plan detaljne regulacije Kneza Miloša, gde je za pomenuti plac dozvoljena gradnja kule od 120 metara. U nju bi mogao da se smesti hotel sa eksluzivnim aprtmanima, dok bi u dnu bio šoping centar.
S obzirom da zgrada uživa status kulturnog dobra, izgled fasade mora da se sačuva, pa čak i da se iskoristiti materijal od koga je napravljena.
Datum: 20.05.2016        Izvor: eKapija