O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Luštica Bej dobija infrastrukturu vrednu 90 miliona evra
TIVAT - U kompleksu Luštica Bej, na crnogorskom primorju, biće izgrađena infrastruktura vredna oko 90 miliona evra, što taj projekat svrstava u jedan od najvećih u Crnoj Gori. "Planiramo izgradnju 30 kilometara saobraćajnica, 43 trafostanice, četiri rezervoara za vodu, kao i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje će potom biti upotrebljene za navodnjavanje. Ukupna vrednost ovih radova je oko 90 miliona evra", saopštio je direktor planiranja i izgradnje Luštice Bej, Robert Peri.
Napominjući da se razvija nova turistička zajednica na lokaciji koja ne poseduje ni elementarnu infrastrukturu, Peri navodi da će u naselju biti izgrađen veliki rezervoar kao glavni prijemnik voda za Lušticu Bej, koji će biti povezan sa četiri manja distribuciona rezervoara za pojedine zone, prenosi Radio-televizija Crne Gore (RTCG). Snabdevanje električnom energijom biće obezbeđeno kroz sistem trafostanica od 10/0,4 kilovolt-ampera (kVA) i velikom trafostanicom 35/10 kVA. Za sada Luštica Bej raspolaže postrojenjem za preradu otpadnih voda manjeg kapaciteta za opsluživanje dve grupe zgrada koje su završene u aprilu prošle godine.
Već je izgrađeno 4,8 km otvorenih saobraćajnih koridora, od čega jedan deo sa završnim slojem i instalacijama (kablovima, cevima, kanalima za kišnicu, kanalizacionim kolektorima i telekomunikacijama).
"Pitanje vodosnabdevanja je ključno zbog zahteva za navodnjavanjem golf terena. Kapacitet raspoložive vode za preradu iz projekta Luštica Bej trenutno neće biti dovoljan za navodnjavanje golf terena i na tome kompanija intenzivno radi", saopštila je menadžerka dizajna i planiranja u kompaniji Luštica Development, Spomenka Šotra.
Budući grad planiran je da ponudi sedam hotela, dve marine, prvi golf teren, rezidencijalne objekte, gradsko jezgro sa neophodnim sadržajima, poput škola, medicinske ustanove, policijske i vatrogasne stanice, i poljoprivredna dobra, navodi RTCG.
Datum: 14.06.2016        Izvor: Tanjug