O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
"Lidl" niče iz njive
Reporter "Novosti" na gradilištu centra nemačkog trgovinskog lanca u Staroj Pazovi. Hala od 78.500 biće gotova do Nove godine, a u njoj će posao dobiti 700 radnika. Na površini od 20 hektara, uz auto-put Beograd - Subotica, u Novoj Pazovi, ubrzano su počeli da se naziru betonski stubovi budućeg logističkog centra nemačke kompanije "Lidl", čiji se završetak očekuje do kraja ove godine. Ceo kompleks gradiće se u više faza, a u njemu će posao naći oko 700 radnika. Đorđe Radinović, predsednik staropazovačke opštine, ne krije zadovoljstvo što je jedna ovakva značajna i svetski poznata kompanija, prepoznala ovu opštinu kao svoju perspektivu za buduće poslovanje i razvoj.
Nemačka trgovinska kompanija "Lidl", koja je još u septembru pre dve godine kupila zemljište u industrijskoj zoni pored auto-puta, za koje je platila 158 miliona dinara, krenula je sa realizacijom projekta, koji će biti podeljen u četiri faze, a površina svih objekata dostići će 78.500 metara kvadratnih.
Prema planu investitora, u prvoj fazi biće izgrađen skladišni objekat namenjen za regalno skladištenje mešovite robe široke potrošnje kao i skladišta "box in the box" sa različitim temperaturnim režimima - hladnjače za skladištenje prehrambenih proizvoda. Pored ovog objekta, u planu je izgradnja i administrativne zgrade namenjene za smeštaj kancelarija administracije i radnika. Kada će ova kompanija započeti izgradnju druge faze, ne preciziraju, ali prema njihovom planu, gradiće se upravna zgrada namenjena administraciji sa "open office" prostorijama, salama za sastanke, kantinom... Proširenje skladišta predviđeno je u trećoj fazi, a obuhvata dogradnju objekta visokoregalnog skladišta u smislu produžetka postojećeg skladišta. I u zadnjoj fazi, biće dograđena upravna zgrada sa još 7.800 metara kvadratnih.
- Do sada su u centralnoj, odnosno najperspektivnijoj radnoj zoni, svoje distributivno-logističke centre smestili danski gigant "Delez Srbija" i "DTS Delta Transportni sistem". Praksa je dokazala da su kvalitetno organizovane privredne zone motor razvoja jedne lokalne sredine, a primer za tu tvrdnju je i staropazovačka opština, koja zaključno sa junom ove godine ima 3.300 privrednih subjekata - smatra Radinović, prvi čovek ove opštine.
U STARTU 20 OBJEKATA
NEMAČKI diskontni trgovinski lanac "Lidl" izgradiće u Srbiji ove i naredne godine 20 maloprodajnih objekata i zaposliti veliki broj ljudi, najavili su predstavnici te kompanije, naglašavajući da je njihov dugoročni plan da u Srbiji otvori 100 maloprodajnih objekata.
Trenutno se nalaze u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za buduće prodajne objekte, a otvaranje prvih "Lidlovih" prodajnih objekata u Srbiji planirano je za početak 2018. godine. Tržište Srbije željno iščekuje dolazak pravog diskontera, jer će se proizvodi za svakodnevnu potrošnju, pre svega, osnovne životne namirnice, prodavati po nižim cenama.
Datum: 21.06.2016        Izvor: Novosti