O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija

 
Najnovije
Na divlje gradi, komšijama preti
Investitor iz Krnjače pretio žiteljima Partizanskog bloka zato što su ga prijavili. Stanari tvrde da je J. T. sa "ekipom" dolazio na kućnu adresu da ih zastrašuje. Žitelji Partizanskog bloka u Krnjači, koji su prijavili nelegalnu gradnju, strepe od investitora bespravno podignutih objekata! Naime, stanari zgrade pod brojem 7 koja se nalazi preko puta ovog objekta bez dozvola kažu da je graditelj J. T. dolazio na kućnu adresu da im preti! Žitelji Krnjače su, prema njihovim rečima, 6. juna poslale nadležnim organima prijavu protiv investitora.
- Inspektori su sutradan izašli na teren i zaključili da je zaista reč o višespratnici koja nema dozvolu za izgradnju - kaže Dragan Marković koji živi u zgradi preko puta gradilišta. - Tri dana kasnije J. T. je sa nekoliko momaka došao u našu zgradu da traži komšiju Miloša Dragutinovića, koji je zvanično, u ime svih stanara, prijavio divlju gradnju. Srećom, on trenutno nije u Beogradu, ali strahujemo šta će se dogoditi kad se vrati.
Investitor J. T. je, inače, odranije poznat meštanima Krnjače i po nelegalnoj gradnji i po pretnjama. On je, uverava nas naš sagovornik, pre nekoliko godina "skeratao pažnju" ženi koja je inspekciji prijavljivala njegova divlja gradilišta da povuče prijavu, inače "će joj se svašta dogoditi".
- Podigao je sedam zgrada u našem naselju, a sumnjamo da nijedna od njih nije sagrađena po zakonu i propisima - kaže naš sagovornik. - Ti objekti su sazidani tako nevešto da je nemoguće da bi iko stručan mogao da odobru takvu izgradnju.
U prilog tome da bahati investitor diže zgrade bez ikakvog reda ide činjenica da će nelegalni objekat koji uveliko niče u Pratizanskom bloku imati osam spratova i potkrovlje, što nije dozvoljeno u Krnjači. Ovo naselje smešteno je na klizištima, koja, usled velikih tereta, odnosno glomaznih objekata, mogu da prorade.
Stanari Partizanskog bloka kažu da se plaše za svoju bezbednost, jer tolika zgrada na nestabilnom tlu može da se uruši svakog trenutka. Utoliko je njihova zabrinutost veća što se iza višespratnice nalazi vrtić.
ZATVORENO GRADILIŠTE
Nakon pisanja "Novosti" da kod Zrenjaninskog puta postoji još jedan nelegalni objekat u izgradnji a da se ne zna koja je firma za njega odgovorna, građevinska inspekcija izašla je na teren. Od komšija smo saznali da je gradilište prekjuče zatvoreno, jer investitori ne poseduju nikakve dozvole.
Datum: 22.06.2016        Izvor: Novosti